• Головна
  • Теми
  • Молитва за єдність християн відбулась у Запоріжжі...

Молитва за єдність християн відбулась у Запоріжжі

25.01.2012, 15:31
Молитва за єдність християн відбулась у Запоріжжі - фото 1
У каплиці св. Павла при храмі Бога Отця Милосердного РКЦ в Запоріжжі 21 січня відбулася міжконфесійна зустріч у рамках Всесвітнього Тижня молитов за єдність християн. Присутні молилися у форматі традицій міжконфесійного монастиря Тезе.

exklusiv.gifУ каплиці св. Павла при храмі Бога Отця Милосердного РКЦ в Запоріжжі 21 січня відбулася міжконфесійна зустріч у рамках Всесвітнього Тижня молитов за єдність християн. Присутні молилися у форматі традицій міжконфесійного монастиря Тезе, — повідомила кореспондент РІСУ Анна Макушинська.

У молитві взяли участь генеральний вікарій Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ єпископ-помічник Ян Собіло, архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ (о) Ігор (Ісіченко), декан Запорізький Харківсько-Донецького екзархату УГКЦ протопресвітер Андрій Бухвак, керівник євангелійно-менонітської громади Борис Леткеман, представники громад Пресвітеріанської Церкви та РПЦЗ, священики, монахині та вірні різних конфесій.

Запрошені з інших християнських громад області (УПЦ КП, ХВЄ, ЄХБ, АХЦУ), що через певні перешкоди не змогли бути присутніми, підтримали молитовну єдність в своїх громадах.

Учасники зустрічі молилися за єдність в Україні і за тих, хто несе відповідальність за стан суспільства; за українські сім’ї, щоб вони були міцні і стосунки в них будувались на взаєморозумінні, підтримці, довірі, любові; за жінок, які виношують дітей, щоб вони мали мужність привести цих дітей на світ, незважаючи на обставини, у яких вони перебувають; за те, щоб всі вірні у церквах безупинно шукали видимої єдності християн і робили кроки до примирення; щоб християни були готові допомагати бідним і знедоленим тощо.

Молитва за єдність християн відбулась у Запоріжжі