У РПЦ негативно ставляться до Патріархату УГКЦ

29.12.2011, 10:38
У РПЦ негативно ставляться до Патріархату УГКЦ - фото 1
Про це повідомив голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків Російської Православної Церкви митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв).

Іларіон_(Алфеєв).jpgПро це в інтерв`ю «УНІАН-Релігії» повідомив голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків Російської Православної Церкви митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв).

«Відомо, що не тільки Московський Патріархат, а й інші Помісні Православні Церкви негативно ставляться до самої можливості визнання УГКЦ Патріархатом. Таке визнання стало б непрямим підтвердженням заяви архиєпископа Святослава (Шевчука) про те, що Українська Греко-Католицька Церква є єдиною законною спадкоємицею давньої Київської митрополії », - сказав митрополит Іларіон.

При цьому голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків РПЦ зазначив, що перетворення греко-католицьких єпархій в митрополії є, перш за все, внутрішньою справою Української Греко-Католицької Церкви.

«Ця адміністративна реформа здійснюється з метою домогтися від Ватикану визнання за УГКЦ статусу патріархату, як про те відкрито говорять самі греко-католицькі єпископи», - сказав владика Іларіон.

Разом з тим він визнав, що статус Патріархату надав би УГКЦ характер загальноукраїнської Церкви.

«Проте, Центральна і Східна Україна завжди була традиційно православною територією, де ніколи не було греко-католицьких структур. Природно, що у православних викликає заклопотаність прагнення УГКЦ поширити свою місію на Схід, створюючи там нові єпархії та екзархати», - зазначив митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв). Про це інформує УНІАН-релігії.