• Головна
  • Новини
  • У Московському Патріархаті вважають позитивним досвід спілкування православних і католиків...

У Московському Патріархаті вважають позитивним досвід спілкування православних і католиків

29.12.2011, 09:42
У Російській Православній Церкві вважають позитивним досвід спілкування православних і католиків у соціальній і культурній сферах.

У Російській Православній Церкві вважають позитивним досвід спілкування православних і католиків у соціальній і культурній сферах. Про це в інтерв'ю «УНІАН-Релігії» повідомив голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон (Алфеєв).

«Хоча між Православною і Римо-Католицькою Церквами немає єдності у вірі та спілкування в таїнствах, проте, православні й католики займають близькі позиції за багатьох питань сучасності, перш за все, в соціальній та етичній сферах. Православно-католицька співпраця розвивається сьогодні в різних формах. Це можуть бути спільні культурні проекти, громадські акції, активна взаємодія на рівні міжнародних організацій», –відзначив митрополит Іларіон.

Позитивним прикладом такої співпраці владика Іларіон назвав молодіжні зустрічі, які щорічно організуються чернечою общиною Тезе в різних містах Європи.

«Православна молодь, зокрема й з Російської церкви, вже багато років поспіль бере участь в цих молодіжних зустрічах. Я радий, що молоді християни мають можливість зустрічатися і ділитися досвідом свого життя і свого служіння в Церкві, адже таке спілкування може закласти основи для побудови більш справедливого і гуманного суспільства», – зазначив голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ.