• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав задоволений міжконфесійними стосунками в Україні...

Патріарх Святослав задоволений міжконфесійними стосунками в Україні

03.12.2011, 10:29
Патріарх Святослав задоволений міжконфесійними стосунками в Україні - фото 1
«Сьогодні стосунки між представниками різних конфесій в Україні дуже конструктивні».

Святослав (Шевчук)«Сьогодні стосунки між представниками різних конфесій в Україні дуже конструктивні». Таку думку висловив Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) в інтерв’ю веб-порталу «Оглядач», яке невдовзі буде опубліковано. Про це інформує Департамент інформації УГКЦ.

Патріарх Святослав наголосив, що 1 грудня 2011 року глави традиційних Церков, зокрема Української Православної Церкви (Московського Патріархату), Української Православної Церкви Київського Патріархату і він, як очільник Греко-Католицької Церкви, «зробили спільне звернення до всіх людей доброї волі щодо відповідальності за свою державу, за будівництво нашого суспільства на основі духовних вартостей».

Глава УГКЦ вважає підготовку цього спільного тексту «дуже важливим фактом». Особливо «першого грудня, коли ми відзначаємо двадцять років з дня Всеукраїнського референдуму, під час якого український народ віддав понад дев’яносто відсотків голосів за те, щоб підтвердити Акт проголошення незалежності нашої держави», – каже він.

«Тож, на мою думку, стосунки між представниками різних конфесій дуже конструктивні. Цей факт надзвичайно важливий і для мене, і для всієї нашої Церкви», – зявив Патріах Святослав.

На відміну від міжконфесійних стосунків, відносини Церквами та державою важко назвати приязними. Як уже інформувала РІСУ, релігійні діячі неодноразово наголошували, що вище керівництво держави є прихильне лише до однієї конфесії. Під час перебування у США у листопаді цього року Глава УГКЦ в інтерв’ю Філадельфійській радіостанції (WWDB 860 am), зокрема, заявив, що Президент України Віктор Янукович продовжує віддавати перевагу лише одній конфесії в Україні – Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) і відверто це декларує.

За його словами, «чиновники різного рівня навіть підсвідомо копіюють свого Президента і відповідно ставляться до інших конфесій».

«Ми в останньому листі від Синоду подякували Президенту за те, що він хоче, аби було однакове ставлення, проте де-факто на місцях такого нема», – наголосив Предстоятель УГКЦ.