• Головна
  • Новини
  • Спільне звернення католицьких єпископів України щодо псевдокатолицьких організацій оприлюднять у Львові 28 жовтня...

Спільне звернення католицьких єпископів України щодо псевдокатолицьких організацій оприлюднять у Львові 28 жовтня

27.10.2011, 09:18
Спільне звернення католицьких єпископів України щодо псевдокатолицьких організацій оприлюднять  у Львові 28 жовтня - фото 1

У п’ятницю, 28 жовтня 2011 року, о 14.00 в конференц-залі Митрополичих палат на Святоюрській горі у Львові відбудеться прес-конференція, на якій буде оприлюднено Звернення Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ та Конференції Римо-Католицьких єпископів України щодо небезпечних явищ у духовному житті України.

Собор-Юра.gifУ п’ятницю, 28 жовтня 2011 року, о 14.00 в конференц-залі Митрополичих палат на Святоюрській горі у Львові відбудеться прес-конференція, на якій буде оприлюднено Звернення Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ та Конференції Римо-Католицьких єпископів України щодо небезпечних явищ у духовному житті України.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, цей документ був підписаний під час спільної зустрічі римо- та греко-католицьких єпископів України, яка відбулася 26 жовтня у Львові-Брюховичах.

У документі йдеться «про псевдохристиянські угруповання, які намагаються використати тугу сучасної людини за Богом та маніпулювати її релігійними потребами. Вони маскуються під Католицьку Церкву, використовують її символи та обряди, а навіть присвоюють її ім’я. Ці угруповання підступно зловживають щирим прагненням багатьох людей поглибити своє духовне життя і, замість живої води Євангельської науки та чистого вчення Святої Католицької Церкви, подають людям ілюзію богоспілкування, приправляючи її фальшивою ідеологією «власної обраності» та духовного егоїзму».

У прес-конференції візьмуть участь Владика Йосиф (Мілян), єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, та владика Маркіян Трофим’як, Ординарій Луцької дієцезії РКЦ в Україні.