• Головна
  • Новини
  • Представники різних християнських Церков розглянули основні принципи східного догматичного вчення...

Представники різних християнських Церков розглянули основні принципи східного догматичного вчення

12.09.2011, 09:09
Традиційно така екуменічна конференція проходить у монастирі Бозе, на півночі Італії.

Свою роботу XIX Міжнародна екуменічна конференція східної духовності розпочала 7 вересня 2011 року. Традиційно ця конференція проходить у монастирі Бозе, на півночі Італії. У форумі взяли участь представники різних християнських Церков – Католицької, Православних і протестантських спільнот, як також богослови східної та західної традицій.

Головне завдання форуму – розгляд основних принципів східного догматичного вчення. Конференція, яка закінчилася 10 вересня, була присвячена дослідженню теми «Слово Боже в духовному житті Церкви». З благословення Патріарха Святослава від Української Греко-Католицької Церкви участь у конференції взяв о. Ігор Шабан, голова Комісії християнської єдності.

Як йдеться у повідомленні Департаменту інформації УГКЦ, роботу форуму привітальним словом відкрив настоятель монастиря Енцо Б’янко, який відзначив, що місією обителі в Бозе є знаходження шляхів для зближення християн. Після цього зачитали привітання від Папи Римського Бенедикта XVІ, Вселенського Патріарха Варфоломія, Патріарха Антіохійського Ігнатія VІ та голови Папської ради для сприяння християнській єдності кардинала Курта Коха.

Робочі засідання конференції зосередили увагу на наступних темах: Біблія в Літургії; наявність схоластичних тенденцій в літургічних тлумаченнях святих отців Церкви; актуальність історико-критичного методу екзегези Святого Письма; уподібнення християнина Христу за допомогою Євхаристії; Слово в житті народу Божого: святитель Іван Золотоустий; преподобний Єфрем Сирин, співак Слова Божого; Біблія в духовному досвіді отців пустині.

Довідка: Перша Міжнародна екуменічна конференція відбулася в 1993 році з ініціативи нинішнього настоятеля монастиря Енцо Бянко. Конференція збирає найбільш авторитетних фахівців у сфері богослов'я й світської науки, єрархів високого рангу і вважається однією з найбільш ефективних «комунікаційних площадок» для просування діалогу між східною і західною гілками християнської традиції.