• Головна
  • Новини
  • Глави християнських Церков України закликали суспільство до єдності...

Глави християнських Церков України закликали суспільство до єдності

24.06.2011, 11:38
Глави християнських Церков України закликали суспільство до єдності - фото 1
Питання консолідації українського суспільства стали основною тему спілкування глав християнських Церков України, яке відбулось 22 червня під час зустріч у Молитовному будинку «Філадельфія».

Питання консолідації українського суспільства стали основною тему спілкування глав християнських Церков України, яке відбулось 22 червня під час зустріч у Молитовному будинку «Філадельфія», повідомляє Інститут релігійної свободи

meeting.gif

Засідання Наради Церков проходило під головуванням Старшого єпископа Церкви християн віри євангельської України Михайла Паночка.

За його словами, останнім часом почастішали випадки провокування суспільних конфліктів, протистояння, причиною яких стають політичні чи інші мотиви. Єпископ заявив, що українська нація повинна згуртуватися та бути єдиною, що може відбутися завдяки щирій вірі в Господа та утвердженню в суспільстві християнських цінностей, любові та пошані до ближнього.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав (Шевчук) відзначив визначну роль Церков у цьому процесі. “Саме від нас може вийти сила на об’єднання на тлі існуючих суспільних розколів”, – заявив він.

“Церкви усі разом повинні проповідувати суспільний мир. І його не треба плутати з громадянською пасивністю, але навпаки – ми повинні заохочувати людей перебороти зневіру, суспільну знеохоту та проявити активну християнську громадянську позицію”, – підкреслив Глава УГКЦ.

Його підтримав Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви Леонід Падун. На його думку, віруючі люди не повинні сприймати беззаконня та моральну розпусту у суспільстві як щось належне. Проте покликані підіймати свій голос на захист Істини та молитись про Боже благословення для України. 

Єпископ Римо-Католицької Церкви в Україні Маркіян Трофим’як наголосив: “В Україні мусить бути консолідуючий фактор. Люди втомилися від розбрату, тому Церкви мають згуртувати суспільство та власним прикладом повсякчас засвідчувати єдність”.

В обговоренні також взяли участь Єпископ УПЦ Київського Патріархату Євстратій (Зоря) та диякон Української Православної Церкви Ростислав Воробій.

Учасники засідання ознайомились із змістом Доручення Президента України, виданого за результатами зустрічі Віктора Януковича з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій.

Глави та представники Церков вирішили до 20-ї річниці Незалежності України підготувати спільне звернення та з нагоди цього державного ювілею провести акцію молитви й посту за єдність і процвітання українського народу.

Зустріч завершилась спілкуванням у неформальній обстановці.