• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ (МП) прийняв делегацію Англіканської Церкви...

Предстоятель УПЦ (МП) прийняв делегацію Англіканської Церкви

12.04.2011, 16:34

Єпископа супроводжували особистий капелан Архиєпископа Кентерберійського отець Джонатан Гудуол та член Англікансько-православної інтернаціональної комісії отець Хью Уайбру. У складі делегації був і Глава Євангельської баптистської Церкви Грузії Архиєпископ Малхаз Сонгулашвілі.

Митрополит Київський і всієї України УПЦ (МП) Володимир (Сабодан) у своїй резиденції у Києво-Печерській Лаврі 12 квітня прийняв делегацію Англіканської Церкви на чолі єпископом Уейкфілдом Стівеном Платтеном.

Єпископа супроводжували особистий капелан Архиєпископа Кентерберійського отець Джонатан Гудуол та член Англікансько-православної інтернаціональної комісії отець Х'ю Уайбру. У складі делегації був і Глава Євангельської баптистської Церкви Грузії Архиєпископ Малхаз Сонгулашвілі, повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

У ході зустрічі були обговорені актуальні питання церковного життя в Україні та місії Церкви в сучасному суспільстві. Предстоятель УПЦ (МП) наголосив: «Нинішнє положення Церкви є тривожним, оскільки православний народ розділений, і взагалі розділені християни. Прикро, що тоді, як ми можемо вільно молитися, є така перешкода як розкол. Проте сподіваємося, що в недалекому майбутньому його буде подолано».

Окрім цього, було обговорено питання церковно-державних взаємин вУкраїні та Англії.

Звертаючись до членів делегації, виконувач обов’язків голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків архиєпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, що також узяв участь у зустрічі, висловив вдячність Архиєпископові Кентерберійському за сприяння в презентації Пересопницького Євангелія у Великобританії, яка відбулася у 2008 році.