• Головна
  • Новини
  • УПЦ ініціює святкування у Римі 1150-ліття віднайдення мощів Климента Римського...

УПЦ ініціює святкування у Римі 1150-ліття віднайдення мощів Климента Римського

04.04.2011, 08:58
УПЦ ініціює святкування у Римі 1150-ліття віднайдення мощів Климента Римського - фото 1
З благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоєрей Миколай Данилевич 31 березня здійснив робочу поїздку до Рима.

Klument.gifЗ благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоєрей Миколай Данилевич  31 березня здійснив робочу поїздку до Рима.

За повідомленням офіційного сайту УПЦ, протоєрей зустрівся з Послом України при Святому Престолі Т. Іжевською для обговорення питання організації святкування в травні цього року в Римі 1150-ліття віднайдення свв. Кирилом і Мефодієм у Криму мощей святителя Климента Римського. Потім свв. Кирило і Мефодій принесли ці мощі до Вічного міста, де звершили першу Літургію церковно-слов’янською мовою.

На зустрічі були присутні співробітники українського дипломатичного представництва Д. Воловніков та Р. Тодер.

Також питання майбутніх святкувань стало приводом для зустрічі з представником Папської ради з культури монсеньйором Джакобоне та співробітником Папської ради зі сприяння християнській єдності священиком Міланом Жустом.

Того ж дня протоєрей Миколай Данилевич зустрівся з єпископом Корсунським Нестором, до пастирської юрисдикції якого належить Італія. Під час бесіди були обговорені актуальні питання пастирської опіки православними українцями, які проживають і працюють на території Італії, Іспанії, Португалії, Франції та Швейцарії.