• Головна
  • Новини
  • Представники найбільших християнських Церков Львова спільно освятили воду...

Представники найбільших християнських Церков Львова спільно освятили воду

20.01.2011, 12:29
Представники найбільших християнських Церков Львова спільно освятили воду - фото 1
Понад 1 000 львів’ян 19 січня взяли участь у Йорданському водосвятті в центрі міста, на площі Ринок. Водосвяття відбулося за участі єпископів та священиків різних Церков.

Водосвяття_Львів_11.jpgПонад 1 000 львів’ян 19 січня взяли участь у Йорданському водосвятті в центрі міста, на площі Ринок. Водосвяття відбулося за участі єпископів та священиків різних Церков, зокрема Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Православної Церкви (Московського Патріархату), Української Автокефальної Православної Церкви, Вірменської Апостольської Церкви та Римо-Католицької Церкви в Україні.

Водосвяття очолював владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

«Спільна молитва є дуже важливою, бо гріх людський розділив Церкву, а Христос молився, щоб Церква була єдина. І якщо ми в тих чи інших обставинах збираємось і проводимо молитву, то ми повертаємось до тої первісної єдності, яка існувала в Церкві і напевно, якщо запитати вірних будь-якої Церкви, то всі прагнуть до тої єдності. Звичайно, наша людська гордість, інші гріхи впливають на те, що Церква є розділена, але такі спільні зустрічі, молитви є усвідомленням того, що ми можемо разом предстояти перед Богом», — наголосив у проповіді владика Венедикт. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Як зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, щороку одна з релігійних конфесій очолює богослужіння, представники усіх інших конфесій доєднуються. Минулоріч богослужіння очолював архиєпископ Львівський УАПЦ Макарій (Малетич).