Глава УГКЦ очолить молитву за єдність християн

12.01.2011, 09:36
Глава УГКЦ очолить молитву за єдність християн - фото 1

У неділю, 23 січня 2011 року, в рамках Тижня молитов за єдність християн, Патріарх Любомир, Глава Української Греко-Католицької Церкви, очолить урочистий екуменічний Молебень у храмі Святого Василія Великого у м. Києві (вул. Вознесенський узвіз, 7, біля Львівської площі). Екуменічна молитва розпочнеться о 18.00.

Huzar.jpgУ неділю, 23 січня 2011 року, в рамках Тижня молитов за єдність християн, Патріарх Любомир, Глава Української Греко-Католицької Церкви, очолить урочистий екуменічний Молебень у храмі Святого Василія Великого у м. Києві (вул. Вознесенський узвіз, 7, біля Львівської площі). Екуменічна молитва розпочнеться о 18.00.

За повідомленням департаменту інформації УГКЦ, з Главою УГКЦ співслужитимуть владика Йосиф (Мілян), єпископ-помічник Київської архиєпархії, духовенство парафій УГКЦ, представники та делегати інших християнських конфесій м. Києва. На молитві співатиме хоровий чоловічий колектив м. Києва "Фавор".

Довідка:

Вже 43-й рік поспіль християни усієї Європи разом молитимуться під час Тижня молитов за єдність християн, який готує спільна робоча група Всесвітньої ради Церков (майже усі православні та протестантські Церкви світу) та Папська рада для сприяння єдності між християнами. Вперше Тиждень молитов за єдність християн відбувся у 1968 році.

Тема цьогорічного Тижня молитов за єдність християн: "І вони перебували в науці апостольській, та в спільноті братерській, і в ламанні хліба, та в молитвах", - взята з 2-го розділу Діянь апостолів (Діяння апостолів 2, 42).

Основна ідея Тижня молитов за єдність християн 2011 буде заснована на досвіді церков Єрусалима, які намагаються пригадати усім християнам про історичні часи, коли Церква була ще єдиною і неподіленою.