• Головна
  • Новини
  • Представники УГКЦ та РКЦ спільно з УПЦ КП вшанували Львівську чудотворну ікону Богородиці-Одигитрії...

Представники УГКЦ та РКЦ спільно з УПЦ КП вшанували Львівську чудотворну ікону Богородиці-Одигитрії

06.12.2010, 11:22
Представники УГКЦ та РКЦ спільно з УПЦ КП вшанували Львівську чудотворну ікону Богородиці-Одигитрії - фото 1
Урочистості з нагоди свята Введення в храм Пресвятої Богородиці та 20-річчя служіння УПЦ КП у Свято-Покровському кафедральному соборі Львова відбулися 4 грудня. Їх очолив Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет.

Львівська_Одигітрія_1.jpgУрочистості з нагоди свята Введення в храм Пресвятої Богородиці та 20-річчя служіння УПЦ КП у Свято-Покровському кафедральному соборі Львова відбулися 4 грудня. Їх очолив Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет. Вшанували цю подію також і представники УГКЦ, РКЦ в Україні, представники місцевої влади.

Зокрема, як інформує прес-служба Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП, від УГКЦ на святкуваннях був присутній єпископ-помічник Львівський Венедикт (Алексійчук) з духовенством, від РКЦ — отець-прелат Йосиф Легович. Взяли участь у святковій Літургії і начальник Головного управління з питань внутрішньої політики, національностей та релігій ЛОДА Роман Кураш та мер Львова Андрій Садовий.

Під час Літургії всі присутні мали можливість вшанувати Львівську чудотворну ікону Пресвятої Богородиці-Одигитрії. Чудотворний образ передала на богослужіння до собору адміністрація Львівської національної галереї мистецтв із забезпеченням виконання усіх вимог, необхідних для фізичного збереження пам’ятки.

Свято_Введення_УПЦ-КП_1.jpgУчасниками урочистостей зокрема були директор Львівської національної галереї мистецтв, Герой України Борис Возницький та реставратор, який відновив унікальну пам’ятку у 80-х рр. минулого століття, Володимир Мокрій. Одразу після Богослужіння ікону повернули в музей.

Після Літургії та подячного молебню Патріарх Філарет освятив списки ікони — відтепер один із них буде встановлений у кафедральному соборі, інші – передані до храмів Львова (Вознесіння Господнього, Різдва Пресвятої Богородиці).