• Головна
  • Новини
  • Єпископи УГКЦ та РКЦ в Україні обговорили проблему сект як виклику для душпастирства...

Єпископи УГКЦ та РКЦ в Україні обговорили проблему сект як виклику для душпастирства

24.11.2010, 10:25
Чергова зустріч єпископів УГКЦ та РКЦ в Україні відбулася 22-23 листопада у Львові. Головною темою зустрічі стали проблеми сект, з якими зустрічається сьогоднішній християнин.

Чергова зустріч єпископів УГКЦ та РКЦ в Україні відбулася 22-23 листопада у Львові. Головною темою зустрічі стали проблеми сект, з якими зустрічається сьогоднішній християнин. Єпископи наголосили, що зменшення впливу сект та подолання наслідків їх діяльності можливе лише завдяки активному життю кожної окремої парафії, розвитку на ній євангелізації та насиченого і діяльного парафіяльного життя.

Під час засідання владики ознайомилися з доповіддю Митрополита Мечислава Мокшицького «Секти як виклик для сучасного душпастирства». Під час дискусій порушувалася проблема присутності й діяльності сект, а також важливість душпастирства локальної Церкви. Адже розвиток секти залежить від розвитку душпастирської діяльності даної парафії. Чим більше розвивається парафія, тим менший вплив має секта – підсумували владики.

Також учасники зустрічі зазначили, що велике значення в душпастирстві потрібно присвятити для катехизації дорослих, яка є не менш важливою від катехизації дітей та молоді.

Розпочинаючи зустріч, єпископи двох обрядів спільною Літургією у Кафедральному соборі РКЦ у Львові вшанували пам’ять єпископа Рафала Керницького. Адже саме 22 листопада виповнилося 15 років з дня відходу владики Керницького у вічність.

Одразу після завершення спільного засідання, 23листопада, за інформацією Католицького медіа-центру, розпочала роботу XXXV Конференція Римо-Католицьких єпископів України. Також свою роботу продовжив Синод Української Греко-Католицької Церкви.