• Головна
  • Новини
  • Учасники міжнародного фестивалю хорів в Польщі молилися за дар спілкування між Церквами...

Учасники міжнародного фестивалю хорів в Польщі молилися за дар спілкування між Церквами

25.05.2010, 18:05
Учасники міжнародного фестивалю хорів в Польщі молилися за дар спілкування між Церквами - фото 1
Міжнародний фестиваль польсько-українських хорів під назвою «Духовні і культурні мости поєднання між Польщею і Україною» 22-23 травня відбувся у місті Криниця (Польща).

Фестиваль_хорів_1.jpgexklusiv.gifПОЛЬЩА — Міжнародний фестиваль польсько-українських хорів під назвою «Духовні і культурні мости поєднання між Польщею і Україною» 22-23 травня відбувся у місті Криниця (Польща). Мета фестивалю — молитва-прохання до Господа про дар діалогу і спілкування між Церквами. Участь у фестивалі та в екуменічній молитві за єдність з української сторони взяли представники УГКЦ, УПЦ КП та УПЦ (МП).

Як повідомив РІСУ греко-католицький священик Андрій Кащук, який є співорганізатором заходу, цьогоріч участь у фестивалі взяли 4 хори: хор Рільничого університету Кракова; хор «Київське благочестя» УГКЦ; хор «Глас» УПЦ (МП), хор «Княжий» УПЦ КП. На фестивалі були також присутні єпископи різних конфесій. Серед них: митрополит Перемисько-Варшавський УГКЦ Іван (Мартиняк), архиєпископ Львівський і Галицький Августин (Маркевич) УПЦ, єпископ Дрогобицько-Самбірський УПЦ КП Матей (Шевчук), єпископ Польської Автокефальної Православної Церкви Паїсій (Мартинюк), вікарій Сончівсько-Перемиської єпархії. Відвідали захід і представники влади.

Організатором фестивалю з польської сторони є почесний ректор Краківського рільничого університету професор Казимир Косіняк-Камиш. Співорганізатором з української сторони є священик УГКЦ Андрій Кащук.

У неділю Зіслання Святого Духа був організований концерт із світською програмо, де українські хори представили мистецьку програму української культури. Фестиваль завершували господарі свята із репертуаром європейського хорового співу.

Довідка:

Фестиваль був започаткований у 2007 році, коли хор «Київське благочестя» з церкви Св.Андрія УГКЦ у Львові (вул.Варшавська, 38) побував у Кракові на зустрічі з римо-католицьким хором Краківського рільничого університету.