• Головна
  • Новини
  • На спільному засіданні єпископи РКЦ в Україні та УГКЦ обговорили роль священства у Церкві...

На спільному засіданні єпископи РКЦ в Україні та УГКЦ обговорили роль священства у Церкві

21.05.2010, 10:36
Зустріч відбулася за участю Глави УГКЦ Патріарха Любомира (Гузара) та Апостольського Нунція в Україні Архиєпископа Івана Юрковича.

КИЇВ – Спільне засідання римо-католицьких і греко-католицьких єпископів України відбулося 20 травня, після реколекцій у Ворзелі (Київська обл.). Єрархи вирішили залишитись, щоб спільно обговорити питання, які стосуються обох Церков. Зустріч відбулася за участю Глави УГКЦ Патріарха Любомира (Гузара) та Апостольського Нунція в Україні Архиєпископа Івана Юрковича.

За повідомлення Католицького медіа-центру, розпочалася зустріч спільною Месою, після якої слова привітання до всіх присутніх скерували Голова Конференції Римо-Католицьких єпископів в Україні Архиєпископ Мєчислав Мокшицький та Патріарх Любомир.

У своїй промові Апостольський Нунцій в Україні звернув увагу на роль священства у Церкві, закликавши до того, що кожний священик має уподібнитися до Христа. Що навіть єпископам, які живуть в сучасному світі, потрібно уподібнюватися до святих священиків, яких протягом багатьох століть Церква подавала як приклад святості.

«На нас єпископів покладена велика відповідальність – створювати для священиків сприятливі умови, в яких розвивалося б їхнє священиче служіння. Це є суттєві умови, без яких Церква не може ані жити, ані розвиватися у єдності. Важливо, щоб ми не віддалилися від головного бажання – освячувати наше життя. Гарно бачити, з якою охотою ви прийняли цю відповідальність, беручи участь у спільних зустрічах, які збагачують нас взаємно. Дякуючи Богові, будьмо впевнені, що йдучи цією дорогою, Церква зростатиме, священики матимуть більш глибоке бачення власної місії – служити Церкві і народу».

Після доповіді Апостольського Нунція єрархи мали спільну дискусію та обговорення питань Церкви, де головною темою було «священство».

21 травня розпочнеться окреме засідання обох єпископатів.