Християни Одеси святкують Великдень разом

02.04.2010, 19:14
Християни Одеси святкують Великдень разом - фото 1
«Святкуємо разом» — сіті-лайти з таким девізом з'явилися сьогодні в історичному центрі Одеси. На фото - єпископи трьох одеських церков - Броніслав Бернацький (РКЦ), Василь Івасюк (УГКЦ), і Уланд Шпалінгер (НЄЛЦУ) вітають одеситів з Воскресінням Христовим.

razom1.jpgОДЕСА — «Святкуємо разом» — сіті-лайти з таким девізом з'явилися сьогодні в історичному центрі Одеси. На фото - єпископи трьох одеських церков - Броніслав Бернацький (РКЦ), Василь Івасюк (УГКЦ), і Уланд Шпалінгер (НЄЛЦУ) вітають одеситів з Воскресінням Христовим. Про це повідомляє католицьке видання CREDO.

Об'єднані загальним гаслом, плакати містять слогани, що підкреслюють єдність Церкви: «Нас об'єднав Христос», «Один Господь, одна віра», «Церква - це єдність у різноманітті», «Молимось разом, діємо разом».

Бажання засвідчити свою єдність у Воскреслого Господа надихнуло в цьому році християн Одеси спільно відсвяткувати Великдень. Так народилася ідея духовної акції «Святкуємо разом». На час Страсного тижня та Великодніх свят вона об'єднала священнослужителів і віруючих римо-католицької, греко-католицької та лютеранської церков.

У Вербну неділю єпископи трьох церков оприлюднили спільне послання, в якому закликали городян використовувати останній тиждень Великого посту для покаяння, сповіді і причастя. На вулицях міста роздавались тисячі листівок з посланням єпископів і розкладом богослужінь в одеських храмах різних конфесій.

razom2.jpg

У ці дні проходять також спільні богослужіння та благодійні акції. Так, у Страсну п'ятницю в католицькому кафедральному соборі о 15.00 відбудеться традиційна міжконфесійна Хресна дорога. У великодні дні ієрархи поблагословлять дитячий фестиваль творчих колективів «Яскрава країна», який відбудеться в Одесі. Його переможці отримають від єпископів спеціальні призи. У ці ж дні віруючі відвідають нужденних, щоб принести їм радість воскреслого Христа. У рамках акції відбудуться також концерти духовної музики. А завершиться акція «Святкуємо разом» 17 квітня спільним святкуванням освячення лютеранського кафедрального собору Апостола Павла (кірха).