• Головна
  • Теми
  • Відбулася молитва за єдність християн-військовослужбовців...

Відбулася молитва за єдність християн-військовослужбовців

21.01.2010, 10:24
Відбулася молитва за єдність християн-військовослужбовців - фото 1
Захід відбувся в рамках Тижня молитов за єдність християн 2010. Участь у ньому взяли офіцери та солдати Міністерства оборони, МВС, Внутрішніх військ МВС, Державної прикордонної служби і Міністерства надзвичайних ситуацій.

molytva_kapelany_.jpgКИЇВ – У Свято-Покровському храмі УПЦ КП у Києві представники силових структур України на чолі з греко-католицьким та православним духовенством 20 січня спільно молилися за єдність християн-військовослужбовців. Захід відбувся в рамках Тижня молитов за єдність християн 2010. Участь у молитві також взяли офіцери та солдати Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Внутрішніх військ МВС, Державної прикордонної служби і Міністерства надзвичайних ситуацій.

«Важливо у своєму житті бути не тільки спостерігачами різних життєвих ситуацій, а їх свідками. Тобто не дивитися збоку на різні потреби, явища, ініціативи, а активно брати участь у їх реалізації», – сказав у проповіді до військовослужбовців о. Любомир Яворський, заступник керівника Відділу УГКЦ у справах душпастирства силових структур України. На прикладі розвитку в Україні інституту військового капеланства, проповідник заохочував усіх відповідальних за цю справу посадових осіб бути не тільки спостерігачами розбудови капеланського служіння, а й активними та ініціативними учасниками цього історичного процесу.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, 21 січня 2010 року молитовну естафету в рамках Тижня молитов за єдність християн приймає Українська Православна Церква (Храм святителя Феодосія Чернігівського, вул. Чорнобильська, 2). Як йдеться у повідомленні, до спільної молитви можуть приєднати усі бажаючі.