• Головна
  • Новини
  • У Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій відбулася ротація головуючого...

У Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій відбулася ротація головуючого

02.01.2020, 15:27
У Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій відбулася ротація головуючого - фото 1
З 1 січня 2020 року на наступні пів року Головуючим у ВРЦіРО буде Василь Райчинець, старший єпископ Української Євангельської Церкви, повідомляє Інститут релігійної свободи.

З 1 січня 2020 року на наступні пів року Головуючим у ВРЦіРО буде Василь Райчинець, старший єпископ Української Євангельської Церкви, повідомляє Інститут релігійної свободи.

ВРЦw.gif

Слід відзначити, що згідно з Положенням про ВРЦіРО ротація головуючого відбувається автоматично згідно списку учасників і не потребує окремого голосування. Цей принцип дозволяє зберігати незалежність і самоврядність у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій.

Нагадаємо, що ВРЦіРО була утворена у 1996 році за ініціативи релігійних діячів та за сприяння уряду. На момент створення до складу Ради входило 13 конфесій. З 2005 року ВРЦіРО функціонує як самоврядна неурядова міжконфесійна рада, а у 2019 року – зареєстрована як громадська спілка. На теперішній час до складу Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій входять 17 релігійних об’єднань різних конфесій: християнські, іудейські, мусульманські.

Крім цього, у Раді Євангельських Протестантських Церков України головуючим на весь 2020 рік обрано Валерія Антонюка, президента Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів.

РЄПЦУ об’єднує в своєму складі 12 протестантських конфесій: баптисти, п’ятидесятники, адвентисти, євангельські християни, реформати, харизмати.

Рада Євангельських Протестантських Церков України була утворена за ініціативою релігійних діячів у квітні 2005 року з метою об’єднання зусиль різних протестантських конфесій задля утвердження та захисту принципів свободи совісті та віросповідання, рівності всіх релігійних організацій у своїх правах, поширення християнських цінностей і моралі.

 

Теги: #ВРЦіРО