• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнська Рада Церков зустрілася з Президентом Ізраїлю та урядовцями...

Всеукраїнська Рада Церков зустрілася з Президентом Ізраїлю та урядовцями

05.03.2019, 15:34
Всеукраїнська Рада Церков зустрілася з Президентом Ізраїлю та урядовцями - фото 1
Під час зустрічей на найвищому рівні в Єрусалимі делегація Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій наголосила на необхідності збереження безвізового режиму між Україною та Ізраїлем.

Під час зустрічей на найвищому рівні в Єрусалимі делегація Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій наголосила на необхідності збереження безвізового режиму між Україною та Ізраїлем.

Визначною подією першого дня візиту української делегації до Святої землі стала зустріч членів ВРЦіРО з Президентом Держави Ізраїль Реувеном Рівліном, повідомляє Інститут релігійної свободи.

ВРЦіРОw.jpg

Більш докладно про подальший розвиток паломництва до обох країн та українсько-ізраїльських відносин члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій обговорили з представниками ізраїльського уряду.

Питання міжнаціонального співробітництва та паломництва, враховуючи переваги існуючого безвізового режиму, а також протидія проявам антисемітизму та екологічні виклики стали предметом обговорення з Зеєвом Елькіним, Міністром у справах Єрусалима та національної спадщини, Міністром охорони навколишнього середовища Держави Ізраїль.

Сторони обмінялися заявами про солідарність Ізраїлю з Україною та про підтримку Держави Ізраїль на міжнародному рівні під час зустрічі українських релігійних діячів з високопосадовцями МЗС Ізраїлю. Крім цього, окремо учасники зустрічі обговорили питання забезпечення релігійної свободи для віруючих різних конфесій і представників різних культур.

Практичний характер мала зустріч делегації ВРЦіРО з губернатором Гуш-Еціона Шломо Нееманом та військовим рабином, який поділився ізраїльським досвідом організації військового капеланства в Армії оборони Ізраїлю та пояснив особливості несення військової служби віруючими громадянами.

Делегацію Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій представляють глави таких конфесій:

Об’єднання іудейських релігійних організацій України;

Православної Церкви України;

Української Греко-Католицької Церкви;

Української Православної Церкви (в єдності з Московським Патріархатом);

Римсько-Католицької Церкви;

Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів;

Української Церкви християн віри євангельської;

Церкви адвентистів сьомого дня;

Української Вільної Церкви християн євангельської віри;

Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви;

Німецької євангелічно-лютеранської церкви України.

Також до складу делегації ВРЦіРО увійшли керівники Українського Біблійного товариства, Інституту релігійної свободи та Духовного управління мусульман АР Крим.

Як повідомлялося, офіційний візит делегації Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до Ізраїлю відбувається за ініціативи Головуючого у ВРЦіРО, головного рабина Києва та України Якова Дов Блайха.

Програма візиту передбачає також зустріч українських релігійних діячів зі спікером Кнесету (парламенту) та проведення виїзного засідання в Єрусалимі.

Теги: #ВРЦіРО