• Головна
  • Новини
  • У ВРЦіРО піддали різкій критиці політику суспільного мовлення, яке «обділяє віруючих»...

У ВРЦіРО піддали різкій критиці політику суспільного мовлення, яке «обділяє віруючих»

11.06.2018, 17:50
У ВРЦіРО піддали різкій критиці політику суспільного мовлення, яке «обділяє віруючих» - фото 1
Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій оприлюднила відкритий лист щодо суспільного мовлення за підписом головуючого в ВРЦіРО єпископа Олександра Зан-Фабіана - Глави Консисторії Закарпатської Реформатської Церкви.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій 5 червня оприлюднила відкритий лист з критикою суспільного мовлення за підписом головуючого в ВРЦіРО єпископа Олександра Зан-Фабіана.

листw.gif

У ньому зазначається, що в Україні відсутній безпечний інформаційний простір для формування цінностей сім’ї, добра, патріотизму, служіння одне одному, для розбудови сильної та здорової держави. Вказується на те, що віруючі України обділені гідними телеефірами.

«Ми з прикрістю спостерігаємо, що в українському інформаційному просторі сьогодні є обділеною найбільша соціальна група України – віруючі люди. Вважаємо, що суспільне телерадіомовлення зобов’язане забезпечувати інформаційні потреби  цієї багатомільйонної аудиторії. У соціологічному вимірі Україна є країною з найбільшою кількістю релігійних організацій на пострадянському просторі та у Європі. І ці громадяни є справними платниками податків до державного бюджету, з якого фінансується суспільне мовлення. Що ж ми маємо – одну годину телеефіру на близько-релігійну тематику?», - запитується у відкритому листі.

У ньому наголошено, що суспільне телерадіомовлення, передусім, має утворити безпечний інформаційний простір, який буде орієнтований на формування світогляду з притаманними Україні і українцям цінностями сім’ї, добра, патріотизму, служіння одне одному, розбудови сильної та здорової держави. Однак, з прикрістю відзначено у листі, що дійсність інша.

Релігійні діячі піддали жорсткій критиці той факт, що жодної згадки в телеефірі та на інших інформаційних ресурсах Суспільного мовлення не було про непересічну подію - Всеукраїнську ходу  на захист прав дітей та сімей, яка відбулася .2 червня 2018 року і зібрала біля 10 тисяч киян та гостей міста. Ця подія, наголошують релігійні лідери, була чи не найбільшою маніфестацією останніх років, метою якої було привернути увагу суспільства та медіа до проблематики державної сімейної політики.

«Таке свідоме замовчування не можна пробачити Суспільному мовнику, який закриває очі на такі суспільні акції на догоду чи то тимчасовій кон’юнктурі, чи то диктатові нетрадиційної меншості», - наголошено у заяві.

«Ми ще плекаємо надію, що Ви звернете на це увагу і докладете достатньо зусиль, щоб виправити цю ситуацію, задля реалізації інтересів багатомільйонної аудиторії віруючих різних Церков і релігійних організацій, і нам не прийдеться вдаватись до більш рішучих заходів захисту наших громадянських прав, зокрема на свободу вираження поглядів без жодної дискримінації, як це гарантується Конституцією України та ч. 7 статті 5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», - такими словами завершуються відкритий лист за підписом головуючого в ВРЦіРО єпископа Олександра Зан-Фабіана- Глави Консисторії Закарпатської Реформатської Церкви.