Єпископ-реформат очолив Всеукраїнську Раду Церков

24.01.2018, 11:15
Єпископ-реформат очолив Всеукраїнську Раду Церков - фото 1
У Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) відбулася ротація головуючого. Новим головуючим на наступний піврічний період став єпископ Олександр Зан-Фабіан, глава Консисторії Закарпатської Реформатської Церкви.

У Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) відбулася ротація головуючого. Новим головуючим на наступний піврічний період став єпископ Олександр Зан-Фабіан, глава Консисторії Закарпатської Реформатської Церкви, повідомляє ІРС.

Олександр-Зан-Фабіанw.jpg

Представник Духовного управління мусульман України завершив свою каденцію головування.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій була утворена у грудні 1996 року як міжконфесійна інституція. Її метою є об'єднання зусиль конфесій у справі духовного відродження України і координації міжцерковного діалогу як в Україні, так і за її межами, а також участь у розробці проектів нормативних актів з питань державно-конфесійних відносин та здійснення комплексних заходів доброчинного характеру. На сьогодні до складу ВРЦіРО входять 16 церков і релігійних організацій та 1 міжцерковна організація, серед яких православні, греко- і римсько-католицькі, протестантські та євангельські церкви, а також юдейське та мусульманське релігійні об'єднання. У підсумку ВРЦіРО представляє більше ніж 90 % усіх релігійних організацій України.

Варто також зауважити, що з початком 2018 року ротація головуючого відбулася також у Раді Євангельських Протестантських Церков України, яка об’єднує біля 10 тисяч церковних громад протестантського спрямування. Новим головуючим у РЄПЦУ на річний період став Василь Райчинець, старший єпископ Української вільної Церкви християн євангельської віри.