• Головна
  • Новини
  • На ювілейному засіданні ВРЦіРО у ВРУ говорили про релігійну свободу та посилення діалогу з владою...

На ювілейному засіданні ВРЦіРО у ВРУ говорили про релігійну свободу та посилення діалогу з владою

24.11.2016, 15:48
На ювілейному засіданні ВРЦіРО у ВРУ говорили про релігійну свободу та посилення діалогу з владою - фото 1
Представники ВРЦіРО провели зустріч зі спікером Парламенту та обговорили поточну ситуацію в релігійній сфері в Україні.

exklusiv.gif24 листопада 2016 у Верховній Раді України відбулося урочисте, ювілейне,  засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. В засіданні взяв участь спікер Парламенту А. Парубій та народні депутати. В цьому році Рада відзначає двадцятилітній ювілей від дня її створення. 

rada_cerk.jpg

На зустрічі йшлося про питання духовності, релігійних свобод і про діяльність релігійних організацій, яка б була спрямована на зміцнення держави і моральних основ суспільства. Усі висловилися за посилення діалогу між владою і суспільством.

Андрій Парубій подякував членам Церков за підтримку України, а також подарував символічні подарунки на честь двадцятилітнього ювілею ВРЦіРО.  

Детальніше про це читайте у спеціальному репортажі кореспондента РІСУ Дмитра Горєвого.

Довідка. Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) була утворена у грудні 1996 року, як представницький міжконфесійний консультативно-дорадчий орган з метою об’єднання зусиль Церков і релігійних організацій з духовного відродження України, координації міжцерковного діалогу як в Україні, так і за її межами, участі в розробці проектів нормативних актів з питань державно-конфесійних відносин, здійснення комплексних заходів добродійного характеру. Усі рішення ВРЦіРО приймаються тільки на основі консенсусу.