• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнська Рада Церков проведе виїзне засідання на Донбасі...

Всеукраїнська Рада Церков проведе виїзне засідання на Донбасі

26.10.2016, 12:52
Всеукраїнська Рада Церков проведе виїзне засідання на Донбасі - фото 1
Глави українських Церков і релігійних організацій відвідають Донецьку область щоб поспілкуватися з місцевою владою, журналістами, представниками місії ОБСЄ та провести молитви за Україну.

2016.10ua.jpg-ddd.jpgГлави українських Церков і релігійних організацій відвідають Донецьку область щоб поспілкуватися з місцевою владою, журналістами, представниками місії ОБСЄ та провести молитви за Україну.

Організаційні деталі та програму заходів представники конфесій обговорили 25 жовтня під час засідання Секретаріату ВРЦіРО, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Виїзне засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій відбудеться наступного тижня. Під час поїздки планується зустріч глав Церков і релігійних організацій з керівництвом Служби безпеки України та Донецької обласної державної військово-цивільної адміністрації.

Крім цього, представники конфесій спланували заходи, присвячені відзначенню 20-ліття діяльності ВРЦіРО, основна частина яких відбудеться 29 листопада 2016 року.

Окрему увагу Секретаріат ВРЦіРО приділив законодавчим змінам, пов’язаним з перереєстрацією статутів релігійних організацій та збереженням їх неприбуткового статусу. Йдеться про прийняті нещодавно законопроекти № 5050 та № 5067.

Нагадаємо, що раніше Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала російських релігійних діячів та Всесвітню Раду Церков сприяти звільненню заручників на Сході України як прояв милосердя.