У Хмельницькому утворено міжконфесійну Духовну раду

17.08.2016, 09:58
У Хмельницькому утворено міжконфесійну Духовну раду - фото 1
У Хмельницькому утворено Духовну раду, яка об’єднує представників 18 релігійних конфесій. Її головою терміном на один рік митрополита Хмельницького і Кам’янець-УПЦ КП Антонія (Махоту).

13921025.jpg-jjjj.jpgУ Хмельницькому утворено Духовну раду, яка об’єднує представників 18 релігійних конфесій. Її головою терміном на один рік митрополита Хмельницького і Кам’янець-УПЦ КП Антонія (Махоту).

15 серпня голова обласної ради Михайло Загородний разом із головою облдержадміністрації Олександром Корнійчуком зустрілися з її представниками.

У ході зустрічі представлено статутні завдання та умови роботи цієї інституції. Учасники також обговорили план заходів з відзначення річниці незалежності України.

Олександр Корнійчук зазначив, що забезпечення суспільної злагоди, в тяжкий для України час, є великою та важливою роботою для всіх нас. «Релігія та віра є тими рушійними силами, які підтримують як окрему людину та і населення усієї країни у найважчі для неї часи», – наголосив очільник області.

У свою чергу митрополит Антоній зазначив, що створення Духовної ради є символом возз’єднання духовних думок усіх конфесій громадян нашої області.

Як інформує сайт Хмельницької єпархії УПЦ КП, новостворена інституція функціонує та приймає рішення шляхом консенсусу та повного порозуміння і є відкритою для усіх релігійних конфесій.