Церкви України мають власний план боротьби з корупцією

23.06.2015, 10:16
Церкви України мають власний план боротьби з корупцією - фото 1
Глави Церков і релігійних організацій зібралися, щоб скласти програму своїх спільних дій, спрямованих на боротьбу з корупцією.

Глави Церков і релігійних організацій зібралися, щоб скласти програму своїх спільних дій, спрямованих на боротьбу з корупцією.

Її обговорення відбулося під час засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій 22 червня 2015 року під головуванням керівника Церкви адвентистів сьомого дня Віктора Алєксєєнка, повідомляє Інститут релігійної свободи

корупція-w.jpg

Проект спільних заходів передбачає просвітницьку роботу зі своїми вірними, зокрема через тематичні проповіді, проведення семінарів та круглих столів, виголошення публічних звернень проти корупційних діянь і корупційного способу життя. Основою для цього стане декларація ВРЦіРО з цієї проблематики, яка після узгодження буде представлена громадськості на прес-конференції.

Також Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій планує залучити в цьому процесі ЗМІ та засоби соціальної реклами, а також звернути особливу увагу в просвітницькій роботі на студентську спільноту, суддів, прокурорів, правоохоронців.

Крім цього, глави церков і релігійних організацій закликали Президента України підписати прийнятий парламентом 2 червня законопроект № 1447 про право релігійних організацій на заснування навчальних закладів. Рада Церков також сформулювала свої пропозиції щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з мобілізацією священнослужителів на військову службу.


Архієпископ Євстратій (Зоря) представив присутнім інформацію про результати співпраці з Конституційною Комісією стосовно опрацювання пропозицій, направлених Радою Церков для врахування в процесі підготовки нової редакції Конституції України.

Окремо учасники засідання спланували міжнародну діяльність Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка передбачає заходи, спрямовані на порозуміння з релігійною спільнотою Росії та представлення об’єктивної інформації про події в Україні.