• Головна
  • Новини
  • До України з Женеви прибуває делегація Всесвітньої Ради Церков...

До України з Женеви прибуває делегація Всесвітньої Ради Церков

17.03.2015, 09:31
До України з Женеви прибуває делегація Всесвітньої Ради Церков - фото 1
18-19 березня Україну відвідає представницька делегація Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ), до складу якої входять 348 християнських конфесій з більш ніж 100 країн, які представляють близько 400 мільйонів християн світу.

ВРЦ.jpg18-19 березня Україну відвідає представницька делегація Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ), до складу якої входять 348 християнських конфесій з більш ніж 100 країн, які представляють близько 400 мільйонів християн світу.

Делегацію очолюватиме Генеральний Секретар ВРЦ доктор Олав Фюксе Твейт. До керівництва ВРЦ входить також віце-модератор Центрального Комітету ВРЦ православний митрополит Сасімський Геннадій (Константинопольський патріархат) та Президент ВРЦ по Європі, лютеранський архієпископ на спокої, доктор Андерс Вейрюд (Церква Швеції). Окрім того, у складі делегації є також представники різних християнських конфесій з Австралії, Великобританії, Голландії, Німеччини, Румунії та США.

За повідомленням Офіційнийного  сайту синодального відділу УПЦ, приймаючою стороною і організатором візиту є Українська Православна Церква (МП), що є членом Всесвітньої Ради Церков в Україні. Планується, що під час візиту гості матимуть зустріч із Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), представниками релігійних спільнот України, високими державними посадовцями.

Метою візиту делегації ВРЦ є ознайомлення із ситуацією в Україні для розуміння того що може зробити міжнародна християнська спільнота для сприяння встановленню миру в нашій країні, у тому числі й шляхом підтримки діяльності в цій сфері українських конфесій.