• Головна
  • Новини
  • Церковні лідери України закликали віруючих до оборони Батьківщини...

Церковні лідери України закликали віруючих до оборони Батьківщини

11.02.2015, 09:39
Церковні лідери України закликали віруючих до оборони Батьківщини - фото 1
Лідери Церков України у зверненні від 10 лютого назвали сьогоднішню війну в Україні «плюндруванням норм міжнародного права та принципів моралі, оскільки українців намагаються змусити відмовитися від можливості самостійно визначати своє майбутнє».

Лідери Церков України у зверненні від 10 лютого назвали сьогоднішню війну в Україні «плюндруванням норм міжнародного права та принципів моралі, оскільки українців намагаються змусити відмовитися від можливості самостійно визначати своє майбутнє».

«Як глави і представники Церков і релігійних організацій України ми намагаємося і будемо робити все, що від нас залежить, для припинення кровопролиття, встановлення міцного миру, подолання ворожнечі між людьми та народами. Разом з тим ми визнаємо право людини та держави боронити себе від агресії, від тих, хто незаконно взявши в руки зброю замислив зло, сіючи смерть, горе та сльози на українській землі Донбасу», – наголошують у зверненні члени ВРЦі РО.

UCCRO_Kyiv_Ukraine.jpg

Вони закликали віруючих, «у відповідності до своїх релігійних переконань та можливостей, брати участь в обороні Батьківщини. Заради спільної перемоги один нехай йде до війська, інший нехай посильно працює, допомагаючи армії як капелан, волонтер, у шпиталях, нехай допомагає родинам військовослужбовців, постраждалим мирним мешканцям Донбасу та вимушеним переселенцям».

Політиків та державних керівників духовні лідери України просять : «Всі суперечності слід відкласти, об’єднавши зусилля для захисту Батьківщини, для боротьби з головним внутрішнім злом – корупцією, для проведення необхідних економічних і політичних реформ на благо всього українського народу. В минулому наш народ не раз зазнавав поразки саме тому, що його провідники сварилися між собою, у час зовнішньої агресії продовжували сперечатися за владу і повноваження. Уроки історії маємо пам’ятати, щоби нині не припускатися старих помилок».

Для подолання агресії, встановлення справедливого миру в Україні, на переконання Глав Церков України, потрібна консолідація зусиль суспільства, всіх гілок державної влади, політичних партій та громадських організацій, бо «заради свободи і свого майбутнього ніхто не повинен залишатися осторонь у час боротьби за мир, незалежність і свободу своєї країни».

Всіх віруючих лідери Церков закликають продовжувати молитви про мир у державі, про зупинення кровопролиття, про перемогу правди, утвердження справедливості та свободи. Особливо члени ВРЦіРО закликали у зверненні  молитися про захисників України, які заради нас віддають своє життя.