• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнська Рада Церков співпрацюватиме з Міністерством закордонних справ України...

Всеукраїнська Рада Церков співпрацюватиме з Міністерством закордонних справ України

20.01.2015, 12:58
Про це йшла мова на засіданні Секретаріату ВРЦіРО у четвер, 16 січня 2015 року.

Представники конфесій обговорили напрямки співробітництва Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Міністерством закордонних справ України.

Про це йшла мова на засіданні Секретаріату ВРЦіРО у четвер, 16 січня 2015 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Засідання розпочалося з вшанування пам’яті жертв терористичного акту, який мав місце під Волновахою 13 січня. Присутні долучилися до оголошеної Президентом України жалоби за 13 загиблими у цій трагедії.

Представники конфесій разом із посадовими особами МЗС України обговорили питання співпраці між міністерством і конфесіями щодо забезпечення прав і духовних потреб українців за кордоном, а також аспекти міжнародної діяльності Ради Церков. Члени Секретаріату ВРЦіРО обмінялися думками про результати міжнародних зустрічей Ради Церков у 2014 році та намітили заходи на поточний рік. 

Архиєпископ Євстратій (Зоря), представник Головуючого у ВРЦіРО, поінформував Секретаріат про спрямовані від імені Ради Церков звернення до Президента України, голів Верховної Ради та Уряду щодо підтримки і необхідності збереження Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК). Релігійні діячі підтвердили важливість діяльності НЕК з огляду на спроби розпалювання релігійної та міжнаціональної ворожнечі, а також необхідності захисту суспільної моралі в контексті зовнішньої агресії проти України. 

За участі представників Міністерства культури України присутні проаналізували також актуальні питання державно-конфесійних відносин в Україні.

Засідання Всеукраїнської Ради Церков за участі лідерів конфесій заплановане на першу декаду лютого.

Теги: #ВРЦіРО