• Головна
  • Проекти
  • Всеукраїнська Рада Церков занепокоєна утисками релігійної свободи у Криму...

Всеукраїнська Рада Церков занепокоєна утисками релігійної свободи у Криму

22.10.2014, 11:33
Всеукраїнська Рада Церков занепокоєна утисками релігійної свободи у Криму - фото 1
Аналізу цієї ситуації та іншим питанням було присвячене засідання Секретаріату Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яке відбулося 20 жовтня під головуванням речника Київської Патріархії архиєпископа Євстратія (Зорі).

врц.jpgПредставники українських конфесій констатували, що віруючі у Криму, особливо громадяни України, постали під загрозою заборони звершувати богослужіння та релігійну діяльність

Це обумовлено вимогами окупаційної російської влади щодо примусової перереєстрації українських громад до 1 січня 2015 року згідно з законодавством Росії, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Аналізу цієї ситуації та іншим питанням було присвячене засідання Секретаріату Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яке відбулося 20 жовтня під головуванням речника Київської Патріархії архиєпископа Євстратія (Зорі).

Присутній на засіданні директор Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури УкраїниВолодимир Юшкевич запевнив, що українська влада вважає Крим тимчасово окупованою територією, а тому усі зареєстровані там згідно законодавства України релігійні громади і надалі визнаються та будуть захищатися українським Урядом. 

Представники церков і релігійних організацій обговорили можливі заходи, спрямовані на захист свободи віросповідання в Криму та інтересів віруючих і українських релігійних громад півострова.

Крім цього, Секретаріат ВРЦіРО затвердив тексти звернень Ради Церков з нагоди парламентських виборів та щодо проблематики милосердя і добродійництва. Найближчим часом погоджені документи будуть оприлюднені у ЗМІ.

Теги: #ВРЦіРО