• Головна
  • Новини
  • Конференція Європейський Церков висловила свою солідарність українському народу...

Конференція Європейський Церков висловила свою солідарність українському народу

21.03.2014, 10:31
Конференція Європейський Церков надіслала лист членам Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), у якому висловила свою солідарність українському народові.

Конференція Європейський Церков надіслала лист членам Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), у якому висловила свою солідарність українському народові.

«З глибокою стурбованістю про благополуччя ваших церков і людей, ми стежимо за тривожними подіями в Україні, - йдеться у документі.- Цим листом ми хотіли б підтвердити нашу солідарність з вами і підтримати ваш заклик до світу щодо негайного припинення будь-якого втручання, яке б поляризувало і викликало подальше розділення українського суспільства. Після запеклих зіткнень останніх тижнів – конфронтації, в якій було покладено стільки життів – ваші люди заслуговують перепочинок від насильства і кровопролиття, і право жити в мирі та злагоді в різноманітному і плюралістичному суспільстві.

Конференція європейських церков хоче запевнити, що всі дипломатичні і мирні засоби використовуються можновладцями, щоб суверенітет і територіальна цілісність України збереглися. Деякі з лідерів наших церков – членів (Конференції) роблять все можливе, щоб закликати свої уряди, Європейський союз та інші багатосторонні установи активізувати дипломатичні зусилля в цьому напрямку і забезпечити міцність демократичного процесу в перехідний період. Ми дуже сподіваємося , що їх робота буде приносити свої плоди на благо всієї України.

Ми підносимо наші гарячі молитви за мир і ненасильницьке вирішення всіх проблем, що стоять перед українським суспільством. Ми молимося за силу і мудрість для всіх політичних лідерів, щоб вони впевнено вибирали дипломатію і діалог замість військової інтервенції, демократію та права людини замість авторитарного правління і дійсно представляли законні бажання людей України. Наші молитви і солідарність з вами і вірте, що ми духовно з вами у ці важкі часи.

З молитвами і добрими побажаннями для вас і ваших церков та їхнього служіння, ми як і раніше, залишаємося щиро ваші».