• Головна
  • Новини
  • Левову частку зустрічі з лідерами Церков Віктор Янукович присвятив економічним питанням...

Левову частку зустрічі з лідерами Церков Віктор Янукович присвятив економічним питанням

21.03.2012, 17:38
Левову частку зустрічі з лідерами Церков Віктор Янукович присвятив економічним питанням - фото 1
Президент Віктор Янукович проводить традиційну зустріч з лідерами релігійних конфесій.

Віктор ЯнуковичПрезидент Віктор Янукович проводить традиційну зустріч з лідерами релігійних конфесій. Як передає кореспондент «Коментарів», його вступна промова час від часу супроводжується сміхом журналістів, які спостерігають трансляцію виступу з прес-центру.

Зокрема, розмірковуючи про релігійні свята, Президент зазначив, що у православних зараз піст, а у мусульман - своє свято.

«Рівнодення, так? Ну, мені так розповіли. Я вчора зустрічався з президентом Киргизії, і він мені сказав, що у них це свято відзначається », - підкреслив Янукович.

Після цього він зазначив, що на зустрічі відсутній глава УПЦ (МП) Митрополит Володимир.

«Він зараз хворіє. Я постійно тримаю з ним зв'язок, він пообіцяв уже на Великдень переїхати з лікарні в монастир. Я знаю, що ви всі його відвідуєте. І після ваших відвідин у нього поліпшуються різні аналізи, підвищується життєвий тонус», - розповів Янукович.

При цьому левову частку зустрічі Віктор Янукович присвятив економічним показникам. Зокрема, відзначив скорочення зовнішнього боргу: у 2010 році виплати з держбюджету на покриття боргу становили 90 млрд., то зараз виплати скоротилися до суми трохи більше 60 млрд. грн.

Як раніше повідомляла РІСУ, сьогодні члени Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій повинні були їхати до Брюсселю на зустріч із вищим керівництвом Єворсоюзу.

Однак в понеділок до членів ВРЦіРО телефонували з адміністрації Президента і переконали їх відмінити поїздку до Бельгії через зустріч з Президентом України.