• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнська рада Церков зробила вибір на користь Віктора Януковича...

Всеукраїнська рада Церков зробила вибір на користь Віктора Януковича

20.03.2012, 16:34
Члени Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій завтра прийдуть на зустріч з Президентом України, а не поїдуть до Брюcселю, як планували раніше.

Члени Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій завтра прийдуть на зустріч з Президентом України, а не поїдуть до Брюсcелю, як планували раніше.

"Рада прийняла рішення про те, щоб відмінити візит до Брюсселю і зустрітися з Президентом Януковичем. Рішення у телефонному режимі прийняли голови конфесій", - заявив Українській правді речник УПЦ КП архиєпископ Євстратій (Зоря).

За його словами, зустріч у Брюсселі мала відбутися ще у лютому, проте була скасована, бо "не можна було підтвердити певний рівень" європейських чиновників.

"Запланована поїздка не була прив’язана до політичних подій. Вона покликана представити на міжнародній арені приклад конфесійної співпраці в Україні: … до ради Церков входять і православні, і греко- та римо-католики, і протестанти, і мусульмани", - дипломатично сказав архиєпископ.

За словами владики Євстратія, планується за можливості провести зустріч із європейськими високопосадовцями пізніше.

Зустріч представників Всеукраїнської Ради Церков із Президентом Януковичем відбудеться у середу, о 15 годині.

Як інформує офіційний сайт Президента України, Віктор Янукович щорічно у час Великого Посту проводить такі зустрічі із зверхниками усіх Церков. «Минулого року така зустріч у час Великого посту пройшла в атмосфері порозуміння і доброзичливості», - йдеться в повідомленні.

Офіційний сайт Президента, щоправда, скромно замовчує, що у 2010 році, не зважаючи на численні прохання з боку представників ВРЦіРО, Президент України не знайшов можливості і часу зустрітися з ними. У 2011 році така зустріч відбулася у Страсний Четвер і тривала менше години. Цьогоріч про бажання Віктора Януковича провести зустріч представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій довідалися тільки у понеділок, 19 березня.