• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнська Рада Церков заявила про недоліки Закону про захист персональних даних...

Всеукраїнська Рада Церков заявила про недоліки Закону про захист персональних даних

16.03.2012, 12:38
Всеукраїнська Рада Церков заявила про недоліки Закону про захист персональних даних - фото 1
Представники Церков і релігійних організацій вважають, що Закон України «Про захист персональних даних» та практика його застосування не повинні порушувати права людей на свободу віросповідання та фіксувати у базах даних їх ставлення до релігії.

2010_11_04_vrciro1.jpgПредставники Церков і релігійних організацій вважають, що Закон України «Про захист персональних даних» та практика його застосування не повинні порушувати права людей на свободу віросповідання та фіксувати у базах даних їх ставлення до релігії.

Таку спільну позицію виробив Секретаріат Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), засідання якого відбулось 13 березня у приміщенні Патріархії УАПЦ під головуванням єпископа Володимира (Черпака), повідомляє Інститут релігійної свободи.

Представники конфесій вирішили підготувати поправки до статті 7 Закону з метою недопущення зловживань та вимог до релігійних організацій щодо реєстрації баз даних, які б могли засвідчити релігійні переконання окремих громадян.

Також учасники засідання розглянули законопроект № 8792 «Про паломництво», внесеного депутатом Сергієм Терещуком (Народна Партія). На думку Секретаріату ВРЦіРО, зазначена законодавча ініціатива має чимало суттєвих недоліків, які у підсумку можуть погіршити та навіть унеможливити прочанство в Україні як напрямку релігійної діяльності. Представники конфесій вирішили звернутись до автора законопроекту та профільного комітету з проханням відкликати його чи зняти з розгляду.

Незабаром ВРЦіРО планує провести спільне засідання з Громадською радою при Міносвіти з питань співпраці з Церквами і релігійними організаціями, а також зустрічей з Міжфракційною депутатською групою «За духовність, моральність та здоров'я України» та з парламентською групою «Право вибору» задля планування подальшої співпраці.

Секретаріат Ради на засіданні також вирішив організаційні питання зарубіжних поїздок делегації ВРЦіРО та проведення зустрічей на високому рівні.