• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнська рада Церков констатувала суттєве погіршення в Україні процедур для в’їзду священиків-іноземців...

Всеукраїнська рада Церков констатувала суттєве погіршення в Україні процедур для в’їзду священиків-іноземців

28.12.2011, 09:36
У приміщенні Патріархії УАПЦ 26 грудня відбулось засідання Секретаріату Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій.

У приміщенні Патріархії УАПЦ 26 грудня відбулось засідання Секретаріату Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій. Зустріч проходила під головуванням єпископа Української Автокефальної Православної Церкви Володимира (Черпака), повідомляє  Інститут релігійної свободи.

Представники конфесій розглянули актуальні питання державно-конфесійних відносин. Вони констатували суттєве погіршення процедур та практики їх застосування органами влади стосовно отримання віз священиками-іноземцями для в’їзду в Україні. 

Секретаріат ВРЦіРО вирішив підготувати конкретні пропозиції до покращення нормативно-правових актів у цій сфері та наголосив на важливості активізації спеціалізованої Громадської ради при МЗС України з питань співпраці з релігійними організаціями. Нагадаємо, що з часу створення у січні 2010 року цієї Громадської ради не відбулось жодного її засідання.

Представники конфесій проаналізували підсумки діяльності Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій протягом 2011 року. Зокрема мова йшла про результати розгляду її звернень та пропозицій, надісланих до органів державної влади.

Секретаріат Ради запланував низку заходів на 2012 рік, серед яких кілька міжнародних поїздок і зустрічей на високому рівні. Також ВРЦіРО розгляне на своєму засіданні комплекс питань у сфері освіти.