• Головна
  • Новини
  • Представники Християнських Церков невдоволені пасивністю української делегації в ПАРЄ...

Представники Християнських Церков невдоволені пасивністю української делегації в ПАРЄ

06.05.2010, 15:01
Представники Християнських Церков невдоволені пасивністю української делегації в ПАРЄ - фото 1
У конференц-залі Київської Митрополії на території Києво-Печерської Лаври 4 травня відбулося засідання Наради представників християнських Церков України.

КИЇВ – У конференц-залі Київської Митрополії на території Києво-Печерської Лаври 4 травня відбулося засідання Наради представників християнських Церков України. Зустріч проходила під головуванням секретаря Відділу зовнішньо-церковних зв’язків УПЦ протоєрея Миколи Данилевича за участі представників шістьох інших християнських Церков, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Головною метою засідання було організація та формування порядку денного чергової зустрічі глав християнських Церков України, яку запланували провести у червні цього року.

narada_cerkov.jpg

Учасники засідання обмінялись думками щодо стану державно-церковних відносин в України. Зокрема проаналізували нещодавні результати голосування у Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) відносно аморальних ініціатив.

Представники Церков відзначили при цьому пасивність Постійної делегації в ПАРЄ від Верховної Ради України, яка не взяла участь у розгляді питання про розширення прав одностатевих партнерств, незважаючи на чисельні прохання Церков виступити проти запропонованої резолюції.

Наприкінці зустрічі учасники Наради вирішили розвивати співпрацю з окремими міністерствами у гуманітарній та соціальній сфері. Присутні також підкреслили важливість організації міжнародного конгресу з протидії абортам в Україні за участі представників Церков, над чим наразі працює профільна Громадська рада при МОЗ України.

Нарада представників християнських Церков України утворена у грудні 2003 року шляхом підписання керівниками Церков Декларації про утворення Наради, як представницького міжцерковного консультативно-дорадчого органу, що діє на громадських засадах.

На сьогодні до складу Наради входять 9 християнських Церков: Українська Православна Церква Київський Патріархат, Українська Православна Церква (в єдності з Московським Патріархатом),  Українська Греко-Католицька Церква України, Римо-Католицька Церква в Україні, Всеукраїнський Союз Об’єднань євангельських християн-баптистів, Церква християн віри євангельської України, Українська Християнська Євангельська Церква, Братство незалежних церков і місій євангельських християн-баптистів України та Українська Лютеранська Церква.