• Головна
  • Новини
  • У Луганській області перерваний діалог між УПЦ (МП) та УАПЦ...

У Луганській області перерваний діалог між УПЦ (МП) та УАПЦ

14.04.2011, 15:19

Сьогодні на Луганщині перерваний діалог між Українською Православною Церквою Московського Патріархату та Українсько. Автокефальною Православноюї Церквою. Про це наприкінці березня на прес-конференції заявив начальник відділу у справах релігій Луганської облдержадміністрації Олександр Козенко

Сьогодні на Луганщині перерваний діалог між Українською Православною Церквою Московського Патріархату та Українсько. Автокефальною Православноюї Церквою. Про це наприкінці березня на прес-конференції заявив начальник відділу у справах релігій Луганської облдержадміністрації Олександр Козенко, повідомляє Релігія в Україні з посиланням на Ракурс.

За словами Олександра Козенка, в області є низка проблем. «Взаємини між православними Церквами ... Є діалог, який то поновлюється, то знову припиняється. Це діалог між Українською Православною Церквою Московського Патріархату та Українською Автокефальною Православною Церквою. Раніше учасником цього діалогу була Київська Православна Церква, Київський Патріархат. Однак сьогодні будь-яких даних про те, що цей діалог триває, у нас немає», - розповів начальник відділу у справах релігій облдержадміністрації.

За його словами, за 10 років в області збудовано 53 культових споруди. «Зараз ведеться будівництво 23-х ... У тому числі Українська Православна Церква Московського Патріархату побудувала 25 і 16 перебуває у стадії будівництва», - додав він.