• Головна
  • Новини
  • У Чернівцях троє дітей не ходять до школи через релігійні переконання батьків...

У Чернівцях троє дітей не ходять до школи через релігійні переконання батьків

31.10.2019, 10:53
У Чернівцях троє дітей не ходять до школи через релігійні переконання батьків - фото 1
В Чернівецькій області 17 дітей не відвідують жодних навчальних закладів. Про це на брифінгу повідомила начальниця служби у справах дітей ОДА Юлія Матвієва.

В Чернівецькій області 17 дітей не відвідують жодних навчальних закладів.

Про це на брифінгу повідомила начальниця служби у справах дітей ОДА Юлія Матвієва, пише Молодий Буковинець.

Так, за два тижні вересня, коли тривали профілактичні заходи "Урок", чиновники виявили 43 дітей, які не приступили до навчання на початку навчального року. 26 дітей повернуто та влаштовано на навчання, однак, 17 дітей досі залишаються не охопленні навчанням.

Зокрема, за словами Юлії Матвієвої, троє дітей, мешканців Чернівців, не відвідують школу через релігійні переконання батьків.

Батькам надавались рекомендації, проводились профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо покращення виконання батьківських обов’язків, забезпечення належних умов проживання, виховання та розвитку дітей, необхідності отримання дітьми повної загальної середньої освіти, роз’яснено щодо їх особистої відповідальності за неналежне виконання чи ухилення від виконання своїх батьківських обов’язків. Службами у справах дітей ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 7 батьків за ст. 184 КУпАП.

Протягом усього навчального року обласна державна адміністрація вживатиме заходів для того, щоб усі діти були охоплені навчанням і здобували повну загальну середню освіту, як того вимагає чинне законодавство.