• Головна
  • Новини
  • Приклад Росії не для нас: Предстоятель ПЦУ розповів студентам про стосунки між Церквою та державою...

Приклад Росії не для нас: Предстоятель ПЦУ розповів студентам про стосунки між Церквою та державою

04.09.2019, 13:24
Церква повинна бути партнером для держави і бути її духовною основою. Таку думку висловив Предстоятель ПЦУ під час спілкування із студентами Києво-Могилянської академії.

Церква повинна бути партнером для держави і бути її духовною основою. Таку думку висловив Предстоятель ПЦУ під час спілкування із студентами Києво-Могилянської академії.

«Якби наш народ зрозумів цю істину ще в 1991-му році, якби в українському православ’ї не було розділення, то можна було би уникнути багатьох проблем та негараздів, які ми маємо сьогодні. При цьому, принцип співіснування держави та Церкви у Російській Федерації, який ми зараз бачимо, є неприйнятним для України, адже Церква не повинна бути «державним департаментом у справах релігій»», - заявив першоєрарх.

За його словами, ПЦУ намагається розбудовувати державу разом із владою на партнерських засадах.

«Ми у Православній Церкві України хочемо спільно, на партнерських засадах розбудовувати нашу країну. Держава теж повинна сприяти і допомагати Церкві, бо ми разом служимо інтересам нашого народу. Я вірю, що в майбутньому так і буде: Церква виконуватиме покладену на неї місію та буде надійною опорою для Української держави», - зазначив він.

Предстоятель ПЦУ також пояснив студентам академії, наскільки важливою є роль Церкви у суспільстві.

«Попереду маємо ще немало викликів і перепон, які ми повинні спільно з вами здолати. Адже поруч – потужний ворог, який намагається нас поневолити, і він добре розуміє роль Церкви у суспільстві. До речі, коли у Путіна запитали, що є безпекою РФ, він відповів, що це ядерний щит і Церква. Із цих слів ми можемо зрозуміти, яку роль відіграє УПЦ МП в Україні. Це останній форпост Росії, тому ми надалі будемо робити усе можливе, щоб в Україні утвердилась і розбудовувалась своя помісна Православна Церква», - наголосив митрополит Епіфаній.