• Головна
  • Новини
  • «Не даймо нікому висміяти Україну»: Патріарх УГКЦ звернувся до молоді...

«Не даймо нікому висміяти Україну»: Патріарх УГКЦ звернувся до молоді

14.04.2019, 10:44
«Не даймо нікому висміяти Україну»: Патріарх УГКЦ звернувся до молоді - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) закликав молодь взяти участь у виборах Президента України, оскільки від їх результатів залежатиме доля країни на десятиліття, а можливо навіть і її подальше існування.

Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) закликав молодь взяти участь у виборах Президента України, оскільки від їх результатів залежатиме доля країни на десятиліття, а можливо навіть і її подальше існування.

Про це йдеться у традиційному Посланні Предстоятеля до молоді на Квітну неділю.

«Сьогодні ми в Україні виявлятимемо нашу національну і християнську зрілість через участь у виборах Президента України. Для когось із вас це, можливо, перші вибори в житті. Саме цей день може стати вирішальним для долі країни на десятиліття, а навіть і для її подальшого існування. Тому закликаю вас до зрілої відповідальності. Тільки зріла особа здатна передбачити наслідки свого вибору та брати на себе особисту відповідальність за них. Не даймо нікому висміяти України, глумитися над кров’ю і стражданням нашого народу, який ціною власного життя виборює справжню свободу!», - зазначив Глава УГКЦ.

Патріарх Святослав зазначив, що за свіжими соціологічними опитуваннями більшість молодих українців найважливішою цінністю свого життя вважає свободу. Ще недавно, у 2013 році, цю свободу хотіли від нас відібрати.

«І цілком невипадково, що супротивні сили обрали мішенню свого удару саме молодь. Церковні дзвони пробудили нашу совість, і ми на Майдані ціною великих жертв відстояли наше право у свободі чинити добро, вільно жити на своїй Богом даній землі», - пригадав він.

Предстоятель відтак закликав молодь не піддаватися на маніпуляції та підступну пропаганду.

«Для того щоб ви краще і якомога свідоміше прийняли особисте й відповідальне рішення, хочу пригадати критерії, які свого часу висловив святої пам’яті Блаженніший Любомир і за якими, на його думку, необхідно оцінювати претендентів на пости в органи державної влади: професіоналізм, порядність і патріотизм. Тільки той, хто має всі три риси, може бути гідним нашої довіри. Сьогодні вся наша Церква прикликає благодать Святого Духа на нашу молодь із вірою в те, що її вибір, як і вибір усього нашого народу, буде доброю новиною Україні та світові, подібно як вибір єрусалимської молоді став славною частиною Євангелія самого Христа!», - пдкреслив Блаженніший Святослав.

Окремо Патріарх УГКЦ звернувся до української молоді, яка нині перебуває за кордоном.

«Молодих вірян нашої Церкви, які не живуть в Україні й не беруть сьогодні участі у виборах, хочу також закликати до відповідальності в наших громадах – церковних і суспільних. Беріть відповідальність за майбутнє тієї країни, у якій перебуваєте, не бійтеся досягати успіху та здійснювати служіння на найвищих щаблях суспільства і в такий спосіб ставати гордістю рідного народу та своєї Церкви. Ставайте активними членами вашої парафії й української громади! Так ви, як Боже «тепер», будете творити краще майбутнє для себе, своїх нащадків, Церкви й усього людства», - наголосив Глава УГКЦ Святослав.