• Головна
  • Новини
  • Ігуменя Серафима організувала для Кирила пісні та танці українських дітей...

Ігуменя Серафима організувала для Кирила пісні та танці українських дітей

07.11.2018, 12:36
Ігуменя Серафима організувала для Кирила пісні та танці українських дітей - фото 1
Представники дитячих творчих колективів з різних міст України 3 листопада зустрілися з Патріархом РПЦ Кирилом у трапезній Богоявленського кафедрального собору Москви.

Представники дитячих творчих колективів з різних міст України 3 листопада зустрілися Патріархом РПЦ Кирилом у трапезній Богоявленського кафедрального собору Москви.

У Росію українських дітей привезла керівник Синодального відділу УПЦ (МП) «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик) на паломництво до російських святинь, повідомляє офіційний сайт РПЦ.

Це вже п'ятнадцята поїздка юних українців до першопрестольної.

Під час зустрічі з Патріархом Кирилом діти виконали українські пісні і танці та вручили йому коровай і подарунки, виготовлені ними власноруч.

«Хотів би сердечно подякувати матінку Серафиму і всіх вас, мої дорогі, за те, що ви щороку приїжджаєте», - сказав Московський Патріарх, вітаючи гостей.

«Такі зустрічі є в якійсь мірі відповіддю на мої молитви, - додав він. - У вашій особі я бачу молоде покоління православних людей, українців, які зберігають єдність нашої Церкви, а значить і надію на майбутнє, яке буде світлим, мирним, і я дуже вірю, благополучним для всіх нас, дорогі мої».

Московський Патріарх також розповів дітям, що він кожен день у себе в келії молиться про Україну. За його словами, ця молитва є найбільш напружена для нього, яка вимагає особливих внутрішніх сил.