• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ пояснив, у чому унікальність української молоді...

Глава УГКЦ пояснив, у чому унікальність української молоді

13.10.2018, 09:46
Глава УГКЦ пояснив, у чому унікальність української молоді - фото 1
Українська молодь дбає про духовні цінності. Саме тому пріоритетами в її житті є сім’я та чисте сумління. На цьому наголосив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав 10 жовтня в інтерв’ю VaticanNews.

Українська молодь дбає про духовні цінності. Саме тому пріоритетами в її житті є сім’я та чисте сумління. На цьому наголосив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав 10 жовтня в інтерв’ю VaticanNews, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Святослав.jpg

«Кажуть, що молодь передусім шукає доброї роботи, бо тоді вона зможе отримати фінансовий благополуччя, а отже, стабільність. Відтак вона матиме можливість створювати сім’ю, дбати про людські стосунки... Натомість українська молодь на перше місце поставила сім’ю, тобто людину, а не речі, людські стосунки, а не матеріальну безпеку. Лише справжні щирі людські стосунки надають стабільність українській молоді», – підкреслив Глава УГКЦ.

Духовний лідер греко-католиків поділився, що недавно мав нагоду зустрітися та поспілкуватися з нащадками емігрантів і тією молоддю, яка приїхала до інших країн з України. Предстоятель поцікавився в молоді, які саме пріоритети вони ставлять перед собою.

За його словами, українська молодь ставить чисте сумління та правду як важливий пріоритет свого життя. Тому Україна та Українська Греко-Католицька Церква має унікальну молодь. Ба більше, юнацтво вміє ставити перед собою мету та завдання, тому воно не є таким розгубленим. «Українська молодь є «світильником» для молоді на світовому рівні. Своїм прикладом і вибором вона може допомогти розгубленій молоді з інших країн торувати собі дорогу в майбутнє», – вважає Блаженніший Святослав.

Нагадаємо, що від 3 до 28 жовтня у Ватикані триває Синод Єпископів на тему «Молодь, віра та розпізнавання покликання». Українську Греко-Католицьку Церкву на цьогорічній Загальній асамблеї Синоду Єпископів представляють Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав та владика Браян (Байда), Єпарх Саскатунської єпархії (Канада).