• Головна
  • Новини
  • Молодь, яка бачила смерть на фронті, розчаровується, коли зустрічає незрілого політика, лідера чи священика, - Глава УГКЦ...

Молодь, яка бачила смерть на фронті, розчаровується, коли зустрічає незрілого політика, лідера чи священика, - Глава УГКЦ

08.10.2018, 13:03
Молодь, яка бачила смерть на фронті, розчаровується, коли зустрічає незрілого політика, лідера чи священика, - Глава УГКЦ - фото 1
Глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав 7 жовтня у соборі Святої Софії в Римі зустрівся з українською молоддю.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав 7 жовтня у соборі Святої Софії в Римі зустрівся з українською молоддю.

«Я б хотів більше вас послухати, почути. Це те, що сьогодні намагаються робити делегати Папського Синоду з усього світу. Бути на Папському Синоді на тему молоді в Римі і не зустрітися з українською молоддю - було б дивно», - зазначив Блаженніший Святослав.

Предстоятель УГКЦ поділився своїми думками за підсумками виступів єпископів на Синоді, які представляли голос молоді з усього світу.

Святослав_і_молодь.jpg

 «Наша частина життя у віртуальній дійсності дуже нас змінює. Говорять, що ті, хто народився після 2000 року, мають окрему назву – millenials generation, вони не бачили світу без гаджетів. Один владика розповів таку історію: маленька дитина, дворічна, чудово дає собі раду з айпедом. Одного разу в неї забрали пристрій і дали журнал. Вона пальчиком тягне, а зображення не перескакує, і дитина починає думати, що щось негаразд із пальчиком, що ніби з нею щось не так. Штучний інтелект наче стає взірцем, з яким молода людина хоче себе зіставляти. Але ми не машини», - зауважив Предстоятель УГКЦ.

Він також відзначив, що сьогодні молоді люди живуть у світі, перенасиченому технологіями, водночас їм бракує звичайних людських стосунків і спілкування, і вони часто почуваються самотніми. «Ми в соцмережах можемо контактувати з усім світом, мати море послідовників, але відчувати страшенну спрагу за зустріччю з живою людиною», - зауважив Блаженніший Святослав.

Блаженніший Святослав також зауважив, що сьогодні молодь дуже швидко дорослішає, зокрема в Україні, може навіть зашвидко. «Ті хлопці і дівчата, які бачили смерть на фронті, повертаються додому сивими. І коли вони зустрічають незрілого політика, напівдитячого громадського лідера… і найбільше розчарування - коли вони зустрічають незрілого священика», - наголосив Предстоятель УГКЦ.

Він підкреслив, що сьогодні вся Вселенська Церква намагається зрозуміти труднощі, з якими зіштовхується молодь, щоб знайти адекватні відповіді. «Методологія Папського Синоду є така: слухати, думати і діяти. Я б хотів, щоб ми послухали одне одного, а коли вийдемо - щоб подумали і щось робили», - закликав присутніх дівчат і хлопців Глава УГКЦ.

Про це інформує Департамент інформації УГКЦ.