• Головна
  • Новини
  • Названо країни, де молодь релігійніша, ніж старше покоління...

Названо країни, де молодь релігійніша, ніж старше покоління

21.06.2018, 10:41
Названо країни, де молодь релігійніша, ніж старше покоління - фото 1

Грузія та Гана є єдиними країнами, де молоді люди у віці 18-39 років більш релігійні, ніж люди у віці від 40 років. Про це повідомляє портал «Новини-Грузії» з посиланням «Guardian» і глобальний аналіз Вашингтонського дослідницького центру Pew (Pew Research Center), інформує «Релігійна правда».

Грузія та Гана є єдиними країнами, де молоді люди у віці 18-39 років більш релігійні, ніж люди у віці від 40 років. Про це повідомляє портал «Новини-Грузії» з посиланням «Guardian» і глобальний аналіз Вашингтонського дослідницького центру Pew (Pew Research Center), інформує «Релігійна правда».

молодь.jpg

Стаття в «Guardian» називається так: «Молодь більш релігійна, ніж старші, лише в двох країнах світу».

У підзаголовку наголошується: «Згідно з глобальним аналізом, молоді люди більш релігійні, ніж старші, лише в двох країнах – Гані та в колишній радянській республіці Грузії».

Дослідницький центр Pew провів Аналіз у 106 країнах.

«Хоча розмір вікової різниці варіюється від країни до країни, усереднення національних результатів у кожній з обстежених країн дає чітку глобальну картину: 51% молодих людей у середній країні вважають релігію дуже важливою, між тим у віці 40 років і старше дуже важливою релігію вважають 57% – різниця в 6 відсоткових пунктів», – наголошується в дослідженні.

Особливо велика різниця між віруючим молодшим і старшим поколінням у США та країнах Європи. Країни з найбільшим розривом – до 20% і вище між віруючим молодшим і старшим поколінням - це Польща, Греція, Чилі, Румунія та Португалія.

У доповіді під назвою «Простір віку в релігії у всьому світі» говориться, що загальне пояснення полягає в тому, що «нові покоління стають менш релігійними в тандемі з економічним розвитком, оскільки колективні турботи про повсякденне виживання стають менш поширеними, а трагічні події стають менш частими».

Як РІСУ інформувала, згідно з даними дослідження центру “Нова Європа” та Фондом імені Фрідріха Еберта спільно з соціологічною компанією GfK Ukraine, проведеного у листопаді  2017 року, лише 10% української молоді цікавиться політикою та обізнані в політичній ситуації в Україні. Водночас половина молоді регулярно молиться і бажає одружитися в 25 років. 

“Опитування створене за методологією дослідження “Shell Youth Study”, яка актуальна для Німеччини з 1953-го року. Тож вікова вибірка респондентів становить 14-29 років, а не 14-35 років, як визначає молодь законодавство України”, – зазначали укладачі опитування. За їх словами, вибірка 14-29 років особлива ще й тим, що до цієї вікової групи належить п’ята частина українського населення. Це майже 8 мільйонів людей. Також вона охоплює кілька ключових поколінь.

Так, відповідно до опитування, 60% респондентів підтримують вступ України в ЄС і 61% опитаних вважає, що саме Росія несе відповідальність за розпалення військового конфлікту на сході України. Стільки ж молодих українців пишаються своїм громадянством.

Цікаво, що 33% молодих українців вважають, що рівень освіти та навчальних закладів в Україні не відповідає реальним потребам сучасного ринку праці. Водночас кожен п’ятий з опитаних не читає книжок.