• Головна
  • Новини
  • Півтисячі прочан вирушили на ХХV Міжнародну молодіжну пішу прощу "Львів-Унів"...

Півтисячі прочан вирушили на ХХV Міжнародну молодіжну пішу прощу "Львів-Унів"

18.05.2018, 13:40
Півтисячі прочан вирушили на  ХХV Міжнародну молодіжну пішу прощу "Львів-Унів" - фото 1
На світанку 18 травня 2018 року розпочалася ХХV Міжнародна молодіжна піша проща "Львів-Унів". Її учасниками є не тільки львів’яни. Щоб разом рушити до Свято-Успенської Лаври отців-студитів УГКЦ, на “старт” прибула також молодь з Тернопільщини, Івано-Франківщини.

На світанку 18 травня 2018 року розпочалася ХХV Міжнародна молодіжна піша проща "Львів-Унів". Її учасниками є не тільки львів’яни. Щоб разом рушити до Свято-Успенської Лаври отців-студитів УГКЦ, на “старт” прибула також молодь з Тернопільщини, Івано-Франківщини. 

О 7 годині зареєстровані учасники прощі зібралися на спільну Літургію в храмі Архистратига Михаїла у Львові. О дев’ятій почали шикуватися на подвір’ї. Близько пів на десяту колона рушила вулицями Львова у східному напрямку.

univ-4w.jpg

univ-2w.jpg

Попри дощ, який то посилювався, то вщухав, паломники організовано сформували 30 груп. Максимальна кількість осіб у одній групі – 35.

 

univ-3w.jpg

univ-2w.jpg

За таких погодних умови на шляху до Унева утворюється дуже болотистий відрізок ґрунтової дороги через поле, протяжністю майже 7 кілометрів. Проте, як запевняють досвідчені прочани, така погода все ж краща, ніж палюче сонце.

 Колону молоді супроводжуватиме медична група. Частина медиків їде на велосипедах, частина йде з усіма пішки. Позаду колони буде ще одна група медиків на авто.

 Всі важкі речі до місця ночівлі везуть вантажівками.

 

univ-divchata-1w.jpg

“Ми підготувалися добре: і одяглися, і взулися, і дощовики взяли. Бажання йти сильніше за дощ”, –  розповіли власкору РІСУ Марті Гаврилів Наталя, Марта та Христина, які до Унева йдуть цього року вперше.

Це вже традиційне весняне паломництво триває від п'ятниці до неділі. Пішки прочани долають 65 кілометрів. Ночівля на шляху до Унівської Богородиці цього разу буде в с. Глиняни, де їх прийматимуть на своїй парафії місцеві віряни.

univ6w.jpg

Більшу частину шляху молодь подолає саме у п’ятницю. І вже по обіді в суботу прибуде до Унева. В ніч із суботи на неділю паломники візьмуть участь у молитовних чуваннях.

univ7w.jpg

Проща завершиться в неділю Архиєрейською Літургією.

Далі буде.