• Головна
  • Новини
  • Харківські греко-католики організували молодіжний табір для переселенців...

Харківські греко-католики організували молодіжний табір для переселенців

03.09.2015, 10:06
Харківські греко-католики організували молодіжний табір для переселенців - фото 1
Молодіжна комісія Харківського екзархату УГКЦ 23-30 серпня провела християнський табір для 40 дітей-переселенців на базі відпочинку Салтівського водосховища.

Молодіжна комісія Харківського екзархату УГКЦ 23-30 серпня провела християнський табір для 40 дітей-переселенців на базі відпочинку Салтівського водосховища. 

«Ціль і мета табору не лише відпочинок, - розповідає голова Молодіжної комісії екзархату о. Сергій Коваль. – Тут молодь мала можливість пізнати правди християнської віри, адже щодня о. Андрій Буняк з Полтавщини служив Святу Літургію, а семінаристи Львівської духовної семінарії проводили духовні бесіди та навчання».

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, програма табору включала різноманітні ігри та тренінги, зокрема молоді люди отримали уроки з надання першої медичної допомоги. Дуже важливим елементом був мовний діалог, адже переселенці, які спілкуються російською мовою, мали можливість побути в україномовному середовищі. У таборі також щодня молилися за мир в Україні, що особливо зворушливо сприймалося тими, хто у своєму житті відчув, що таке війна.

«Плануємо і надалі робити подібні табори, - ділиться о. Сергій, - а також залучати переселенців до програм «Карітасу-Харків».

Харків.jpg