У Львові молодь напише найдовшого листа Папі Римському

25.06.2015, 10:17
У Львові молодь напише найдовшого листа Папі Римському - фото 1
Молоді люди, які приїдуть з інших регіонів, матимуть можливість жити при львівських парафіях та у спеціальному містечку «Вітру На-Дії».

З 23 по 26 липня у Львові відбудеться молодіжний фестиваль «Вітер На-Дії». Захід є одним із етапів підготовки до Світового дня молоді, що відбудеться у 2016 році у Кракові. Фестиваль проводять вже вдруге. Минулого року участь у заході взяли близько тисячі молодих людей з усіх куточків України. Цьогоріч організатори готові прийняти у Львові вже близько 3 тисяч учасників не тільки з усієї України, а й з інших країн, зокрема вже зголосилася молодь з Польщі. Про це інформує релігійний інтернет-ресурс  «Духовна велич Львова».

Молоді люди, які приїдуть з інших регіонів, матимуть можливість жити при  львівських парафіях  та у спеціальному містечку «Вітру На-Дії».

«Молодь потребує бути разом і потребує єднання, це стосується, зокрема, християнської молоді. А так як християнська молодь, на жаль, має небагато місць для зустрічей, тому ми вирішили створити таке місце. Фестиваль є майданчиком для зустрічі молодих людей з усієї України і не тільки, бо має вже підтвердження про участь у фестивалі молоді з Польщі. Крім того ми хочемо за ці кілька днів мотивувати учасників до дії, бо у цей складний час інколи може виникати почуття безнадії. Тож через приклади інших людей і через приклад взаємодії між ними хочемо показати молоді, що насправді можна впливати на ситуацію і змінити її завдяки власній праці. Особливо це важливо для християнина, який вірить в те, що Бог є поруч, тримає його за руку і допомагає йти до цих добрих речей» – зазначив 24 червня під час прес-конференції присвяченій фестивалю о. Ростислав Пендюк, голова комісії у справах молоді УГКЦ.

Також організатори мають на меті під час фестивалю заохотити молодь активно готуватися до Світового дня молоді, який відбудеться наступного року у Кракові за участю Папи Франциска.

З цієї нагоди у Львові відбудеться унікальна акція “Розкажи Папі про Україну” під час якої представники молодіжних християнських спільнот напишуть найдовший лист Папі Римському Франциску про нашу країну. Така акція відбудеться в Україні вперше.

Заплановано, що лист, який напише найкраща в Україні молодь, буде довжиною кількадесят метрів.

«Якщо ви є членом молодіжної християнської спільноти і маєте, що сказати про Україну, – зголошуйтеся! Ми шукаємо сміливу, добру, енергійну, креативну молодь!» – закликають організатори.

Програма фестивалю дуже насичена, тож кожен учасник зможе знайти щось цікаве і корисне для себе. Для молоді запропонують сучасну християнську музику, театральний фестиваль «На крилах вітру», відкриті екскурсії,  духовний майданчик, який готують семінаристи Львівської духовної семінарії, майстер-класи, тренінги, цікавий квест, вечірню ватру, нічний музичний марафон під час якого себе зможуть презентувати молоді виконавці, а також «Вільний університет» з цікавими спікерами та ще багато інших сюрпризів. Говоритимуть і про Андрея Шептицького, адеж фестиваль відбуватиметься за кілька днів до дня народження митрополита.

Особливу увагу хочуть звернути на підростаюче покоління молоді, для цього організують дитячий майданчик зі спеціальною програмою майтер-класів та заходів.

«Ми розуміємо, що в країні зараз складний час, проте «Вітер На-Дії» – це не розважальний захід, це подія, яка об’єднує молодь, активізує її до дій в громаді. Тому такі заходи Україні зараз дуже потрібні», – зазначив о. Ростислав Пендюк.  

Для участі у фестивалі потрібно зареєструватися. Зареєструватися можна наофіційному сайті фестивалю або безпосередньо під час заходів. Проте організатори просять усіх гостей, і львів’ян також, реєструватися наперед, щоб забезпечити усе необхідне для  кожного учасника.

Організатори події – Комісія у справах молоді УГКЦ, Комісія у справах молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ, Львівська міська рада, Львівська обласна державна адміністрація, Український католицький університет, Львівська духовна Семінарія Святого Духа.

viter-nadiyi-1024x1024.jpg