• Головна
  • Новини
  • Молодіжні служителі УПЦ (МП) зібралися для обміну досвідом на Миколаївщині...

Молодіжні служителі УПЦ (МП) зібралися для обміну досвідом на Миколаївщині

14.05.2015, 16:03
Молодіжні служителі УПЦ (МП) зібралися для обміну досвідом на Миколаївщині - фото 1
Протягом 11-15 травня у селищі Коблеве, Березанського району, Миколаївської області, проходить ІХ Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю УПЦ (МП).

exklusiv.gifПротягом 11-15 травня у селищі Коблеве, Березанського району, Миколаївської області, проходить ІХ Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю УПЦ (МП), — повідомила кореспондент РІСУ Тетяна Длінна.

У роботі форуму беруть участь понад 70 осіб, які представляють Київську, Кіровоградську, Криворізьку, Донецьку, Харківську, Миколаївську, Вознесенську, Одеську та Волинську єпархії. Це голови єпархіальних молодіжних відділів, молодіжних організацій та братств, діячі молодіжних рухів, а також учасники регіональних представництв Всеукраїнського апологетичного центру в ім’я святителя Іоанна Златоуста, що діє під егідою Синодального молодіжного відділу, — зазначено на сайті Синодального інформаційного відділу УПЦ.

Урочисте відкриття форуму почалося з молебну, який звершив вікарій Київської митрополії єпископ Обухівський Іона. Після чого було зачитано вітальне слово до учасників конференції від Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Онуфрія.

Митрополит Онуфрій, акцентуючи увагу на тяжкому випробуванні, яке нині спіткало країну, підкреслив: «Кожне наше слово і дія в ці дні повинні сприяти зміцненню миру і любові серед народу України. Не сумніваюся, що й нинішня конференція сприятиме пошуку спільних шляхів і взаєморозумінню».

Особливістю цьогорічної конференції є її практична спрямованість, — повідомляє кореспондент РІСУ. П'ятиденна робоча програма насичена навчальними семінарами та доповідями, які розкривають різноманітні аспекти соціального служіння Церкви: душпастирство у зоні бойових дій, робота серед нецерковної молоді, молодіжне служіння у сільській парафії, духовна опіка дітей-інвалідів, сиріт та важкохворих, питання взаємодії з благодійними організаціями тощо. Представники єпархій представлять досвід розробки та реалізації нових молодіжних проектів.

Як розповів кореспонденту РІСУ отець Микола Ліщенюк, керівник інформаційної служби Вознесенської єпархії, найбільший резонанс серед учасників форуму мав виступ отця Олександра Сорокіна, що служить у місті Авдіївка Донецької області. Священик звернув увагу присутніх, що духовна опіка віруючих у зоні бойових дій повинна ґрунтуватися на проповіді та реальних прикладах євангельської Любові та уникненні політизації існуючих між різними прошарками населення протиріч.

Представники Вознесенської єпархії також представили свій досвід роботи на форумі. Отець Георгій Стояновський, настоятель храму святих Іоакіма і Анни у селищі Кам'яний Міст, Первомайського району, розповів про особливості духовної опіки дітей у сільській парафії. Отець Микола Ліщенюк представив досвід роботи Вознесенської єпархії з нечуючими парафіянами, а також підняв актуальну проблему сектанства всередині Церкви на прикладі православної громади у Бортничах.

Нагадаємо, з 2010 року Синодальний молодіжний відділ УПЦ регулярно проводить робочий форум для неформального обміну досвідом, аналізу діяльності та визначення перспектив роботи з молоддю. Цьогоріч співорганізаторами конференції стали Вознесенська та Одеська єпархії. Захід відбувається також за підтримки Миколаївської єпархії та особисто митрополита Миколаївського і Очаківського Питирима.

ІХ Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю УПЦ (МП)

Світлина отця Миколи Ліщенюка