Православні скаути України відзначили десяту річницю

16.12.2014, 12:24
Православні скаути України відзначили десяту річницю - фото 1
У галереї «Соборна» 14 грудня відбулося урочисте святкування десятої річниці організації «Православні скаути України», святим покровителем якої є першосвятитель нашої землі апостол Андрій Первозванний. На свято прибули діти з різних куточків України.

скаути.jpgУ галереї «Соборна» 14 грудня відбулося урочисте святкування десятої річниці організації «Православні скаути України», святим покровителем якої є першосвятитель нашої землі апостол Андрій Первозванний. На свято прибули діти з різних куточків України.

Святкування почалося зі традиційного святкового подячного молебню, який очолив Голова Синодального молодіжного відділу УПЦ єпископ Обухівський Іона у співслужінні священнослужителів-духівників православних скаутів. Після спільної молитви владика Іона привітав православних скаутів зі святом. З вітальним словом також виступили духівники православних скаутів протоєрей Іоанн Тронько і протоєрей Володимир Тукало, представники Національної організації скаутів України та почесні гості-скаути з Білорусі.  

Цього дня на православних скаутів чекало багато цікавого: відеосюрпризи, конкурси, квести, скаутський магазин, яскраві враження та дружнє спілкування.

Кожне святкування річниці заснування українського православного скаутингу – це своєрідне підбиття підсумків року. Вже вкотре конкурс «Скаут має талант» дав змогу проявити нові таланти. Діти виступили з різноманітними творчими номерами – співи, жива музика, танці, гуморески і навіть справжній православний реп.

Після конкурсу талантів відбулася видача лідерських сертифікатів лідерам, які здали відповідну атестацію, та нагородження “Лідера року”. У перерві – запашний чай, цікавий квест та розіграш лотерейних квитків. По перерві на скаутів чекали конкурси «Скаут року», «Чижик року» та «Патруль року». Скаутом року-2014 стала скаут Ірина Наваліхіна з Вінниці.

скаути_2.jpgОсобливістю цьогорічного святкування став Вифлеємський вогонь, привезений Національною організацією скаутів України з Відня в рамках проекту «Посланці миру».

Андрій Чесноков – голова Національної ради Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національна організація скаутів України» з цього приводу сказав: «Ми – скаути Всеукраїнської молодіжної громадської Національної організації скаутів України – сьогодні привезли до нашої держави Світло миру з Вифлеєму. Це міжнародна скаутська акція, яка проводиться вже протягом 26 років. Започаткована скаутами Австрії для того, щоб поширювати нашими державами Світло миру – вогонь, запалений у Віфлеємі на місці Народження Ісуса Христа. Для нашої організації особливо знаковим є цей захід в ці дні, коли, нажаль, в нашій державі не панує мир. І тому ми, як скаути, як посланці миру, в рамках проекту «Посланці миру. Я – ми – Україна» будемо поширювати цей вогонь разом з тими соціальними ініціативами, які будуть реалізовуватись в передріздвяний та передноворічний час. Зокрема, 20 грудня на Хрещатику стартуватиме великий парад помічників святого Миколая, і скаути, які будуть вдягнені в помічників цього святого, будуть поширювати по сиротинцям, дитячим будинкам подарунки і ці вогники, аби вони символічно зігрівали всіх тих, хто, можливо, позбавлений родинного тепла, чи, скажімо, військових в шпиталях, підтримали тих солдат, які позбавлені материнської опіки, бо перебувають далеко від дому. Тобто, це суто символічне значення, але воно близьке, воно може бути прочитане по-різному всіма скаутами України, які об’єднались заради великої благої мети зробити цей світ кращим».