• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ видадуть методичний посібник для роботи з дітьми мігрантів...

В УГКЦ видадуть методичний посібник для роботи з дітьми мігрантів

17.09.2013, 10:22
Це перше в Україні навчальне видання, присвячене такій тематиці.

В Івано-Франківську 13 вересня відбулася зустріч колективу авторів, які працюють над методичним виданням для роботи з дітьми мігрантів. До роботи залучені близько 10 осіб із Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання, УКУ, Івано-Франківського обласного центру практичної психології та соціальної роботи, БФ «Карітас України», Комісії УГКЦ у справах мігрантів. Головний редактор видання - Світлана Стельмах з УКУ.

Таке методичне видання буде корисним для соціальних працівників, шкільних психологів і психологів, які працюють в різних неурядових та церковних організаціях.

Як стверджує Григорій Селещук, голова Комісії УГКЦ у справах мігрантів, це перше в Україні навчальне видання, присвячене такій тематиці. Книжка складатиметься з двох частин: теоретичної (обґрунтування ролі батька та матері у вихованні дітей від народження до повноліття) і практичної (практичні методики та технології роботи з дітьми мігрантів).

«Ми працюємо над новим методичним форматом для України, в теоретичній частині якого аналізується  віковий розвиток дитини, роль батька і матері в її соціальному становленні, відсутність одного з батьків і потреби такої дитини», - пояснила с. Христофора Буштин, голова Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання. Як запевняють автори видання, воно стане практичним керівництвом для того, як із максимальною якістю можна організувати час таких дітей.

Відомо, що методика цього видання буде реалізовуватися в трьох центрах, у яких працюють із дітьми мігрантів: в Івано-Франківську, Нововолинську та Дрогобичі. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.