В УГКЦ роблять ставку на молодь

30.08.2013, 09:17
Церкві сьогодні дуже важливо вміти правильно спілкуватися з молоддю.

Церкві сьогодні дуже важливо вміти правильно спілкуватися з молоддю, передавати слова Христового Євангелія її словами, оскільки стрімко змінюється культура спілкування, за якої різні суспільні групи й середовища утворюють свій формат, свою мову і категорії мислення. Таке переконання висловив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) в інтерв’ю газеті «Галичина».

Молодь, за словами Предстоятеля, потребує відповідей на життєво важливі питання, особливо тоді, коли закладаються основи всього життя особи. «Усім нам, душпастирям, потрібно постійно шукати ключа до серця молоді», – переконує Блаженніший Святослав. Проте, на його думку, це можливе лишень за умови щирого спілкування й зацікавлення її проблемами та конкретною працею над вирішенням цих проблем.

«Молодь — майбутнє нашої Церкви, яка має перейняти традицію віри своїх попередників. І тільки тоді, коли ця молодь в Христі Ісусі отримає відповіді на свої запитання, вона стане потужною християнською опорою і для Церкви сьогодні, і для суспільства завтра», – наголосив Глава Церкви.

Синод Єпископів УГКЦ доручив робочій групі з написання Катехизму УГКЦ для молоді розробити концепцію Катехизму і представити її на наступній після посинодальної сесії Постійного Синоду Єпископів УГКЦ, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.